S-a deschis oficial sezonul parcurilor pentru câini

Sezonul parcurilor pentru câini a fost deschis oficial sâmbătă în Parcul Morarilor din sectorul 2 al Capitalei, printr-un eveniment găzduit de actriţa Nuami Dinescu, la care au participat circa 100 de persoane şi care a inclus concursuri inedite pentru căţei şi stăpânii lor, potrivit unui comunicat.

276 afișări
Imaginea articolului S-a deschis oficial sezonul parcurilor pentru câini

S-a deschis oficial sezonul parcurilor pentru câini (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Locurile special amenajate pentru câini din cele trei parcuri din sectorul 2, Parcul Morarilor, Parcul Grădina Icoanei şi Parcul Obor, fac parte dintr-un proiect demarat încă din anul 2008, acesta propunându-şi să educe şi să responsabilizeze proprietarii de animale de companie.

Sub sloganul "Câinele tău merită un parc doar al lui!", actriţa Nuami Dinescu, gazda evenimentului, împreună cu medicul veterinar Robert Mocanu, au dat startul unor concursuri inedite pentru căţei, dar şi pentru stăpânii acestora.

La concursul de traseu, organizat în spaţiul de joacă din incinta parcului pentru câini, patrupezii şi-au arătat aptitudinile, iar cei mai timizi dintre ei au fost răsfăţaţi cu aplauze şi încurajaţi de stăpânii lor. Cele două serii de concurs, pentru câinii de talie mare şi câinii de talie mică, au demonstrat cât de puternică este legătura dintre stăpân şi câine, aceştia simţind cu toţii beneficiile unor zone de joacă special amenajate. Concursul pentru "cel mai bun stăpân" a testat atât responsabilitatea proprietarilor de câini faţă de animalele lor de companie, cât şi cunoştinţele acestora legate de îngrijirea patrupedelor.

Medicul veterinar Robert Mocanu, a răspuns întrebărilor celor prezenţi în legătură cu creşterea şi îngrijirea corespunzătoare a animalelor şi a oferit consultaţii gratuite şi recomandări cu privire la hrana ce trebuie administrată în funcţie de talie şi specificul rasei. De asemenea, medicul a verificat tensiunea căţeilor prezenţi cu ajutorul unui aparat care se fixează pe coadă sau pe lăbuţă.

Sezonul Parcurilor se va închide oficial pe 4 octombrie - Ziua Mondială a Animalelor de Companie, până atunci urmând să fie organizate şi alte evenimente în cele trei parcuri cu zone special amenajate pentru câini din sectorul 2.

Zonele dedicate câinilor din incinta parcurilor sunt semnalizate şi îngrădite, oferind stăpânilor ocazia să-şi petreacă timpul liber alături de animalul de companie într-un mod activ şi antrenant, în deplină siguranţă. În incinta acestor spaţii de joacă şi plimbare au fost amplasate o serie de facilităţi menite să ajute posesorii de animale: fântâni cu apă potabilă dotate cu dispozitive speciale pentru animale, mese de periaj şi aşteptare, obstacole de sărit pentru câinii jucăuşi, bănci, coşuri de gunoi, pungi de plastic de unică folosinţă pentru a putea curăţa cu uşurinţă după câine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici