S-a născut o prinţesă: Kate Middleton, în umbra lui Lady Di

Căsătoria prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, cu Kate Middleton, anunţată pentru 2011, aduce în prim plan o tânără şi frumoasă femeie, dar şi o inevitabilă comparaţie cu "prinţesa poporului" Diana.

899 afișări
Imaginea articolului S-a născut o prinţesă: Kate Middleton, în umbra lui Lady Di

S-a născut o prinţesă: Kate Middleton, în umbra lui Lady Di (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

William şi Kate "nu vor mai trăi la fel". "Toate privirile se vor îndrepta spre Kate pentru a vedea dacă ea va adopta acelaşi drum precum cel al prinţesei Diana", a comentat Joe Little, director al Majesty Magazine.

Totodată, William a dorit ca viitoarea lui soţie să poarte inelul de logodnă ce a aparţinut mamei sale. Întrebată de presă cu privire la intrarea sa în familia regală britanică, Kate a recunoscut că acest lucru este "o perspectivă intimidantă".

"Mariajul de vis" dintre Charles şi Diana, în 1981, a fost marcat de disensiuni, ţinând cont de "ménage à trois"-ul cu Camilla Parker Bowles şi cu paparazzi aflaţi mereu pe urmele lor. Foarte populara Lady Di şi-a format un rol de simbol al lumii şi de "prinţesă a poporului", aflându-se mereu în sprijinul celor cu probleme. Moartea sa, într-un tragic accident de maşină în Paris, alături de prietenul său Dodi Al-Fayed, a lăsat un gol adânc în relaţia dintre poporul britanic şi monarhie, considerată "rece şi arogantă".

"Problema cu Kate este că, în mod practic, nu ştim nimic despre ea, şi este imposibil de prezis cum se va comporta în sânul familiei britanice", susţine Joe Little.

Până acum, Kate Middleton s-a distins, mereu, prin discreţia sa. Răspunsurile date presei, marţi, la prima apariţie publică a cuplului oficial, sunt singurul comentariu care îi poate fi atribuit.

Pentru directorul Majesty Magazine, discreţia lui Kate denotă un profil "à la Camilla", cea de-a doua soţie a prinţului Charles. "Camilla este în poziţia femeii care îşi susţine soţul, ea neavând nicio dorinţă de a-l eclipsa pe Charles cum făcea prinţesa Diana, şi cred că Kate va adopta un rol similar", a precizat acesta.

Pentru Patrick Jephson, asistentul personal al lui Lady Di, Kate va trebui să îşi definească un rol pe care să îl afişeze şi să se consulte mereu cu familia regală. "Când a venit Diana, nimeni nu a avut nici măcar o conversaţie serioasă cu ea despre ce trebuia să facă. Ea şi-a dezvoltat propriul stil şi propriul rol şi, în final, a fost în contradicţie cu restul familiei regale", a comentat acesta.

Deşi cei doi - William şi Kate - sunt împreună de peste opt ani, Kate a reuşit să îşi conserve imaginea. Cuplul a avut o viaţă relativ normală la universitate şi doar în momentul în care Kate s-a mutat la Londra după studii ea a intrat în atenţia presei, în special în momentul despărţirii de William, în 2007.

Anunţul căsătoriei a atras, în mod inevitabil, atenţia presei, dar viitorii soţi pot scăpa de media dacă decid să se instaleze după căsătorie în Ţara Galilor, unde William este pilot pe un elicopter de salvare în Royal Air Force.

"Ea va deveni soţie de militar", a declarat Dickie Arbiter, fostul ataşat de presă al reginei Elizabeth.

La 28 de ani, Kate Middleton este mai "coaptă" decât Diana, care avea doar 20 de ani cînd a intrat în familia regală. De asemenea, relaţia lungă pe care a avut-o cu prinţul William i-a oferit acesteia ocazia de a se familiariza cu ritualurile din familia regală britanică.

Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia, au o relaţie de aproape 10 ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.

Prinţul William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lor va avea loc în primăvara sau în vara anului 2011, la Londra.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a prinţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici