Sacoşele refolosibile din plastic fac mai mult rău decât bine mediului înconjurător. Avertismentul ecologiştilor

Sacoşele reutilizabile din plastic, făcute pentru a rezista o viaţă, nu au reuşit să reducă problema poluării. Ba mai mult, acestea produc mai multe pagube decât obişnuitele pungi atât de criticate în ultimii ani, potrivit Quartz.com.

1441 afișări
Imaginea articolului Sacoşele refolosibile din plastic fac mai mult rău decât bine mediului înconjurător. Avertismentul ecologiştilor

Sacoşele reutilizabile din plastic fac mai mult rău decât bine. Pagubele pe care le producem zi de zi asupra mediului

În ultimii ani, problema sacoşelor reutilizabile din plastic, folosite mai ales pentru cumpărături, a devenit alarmantă la nivel global. Acestea sunt mai rezistente decât pungile obişnuite, care au devenit treptat simbolul mişcării internaţionale împotriva risipei, şi le-au oferit o alternativă cumpărătorilor preocupaţi de problema mediului înconjurător.

Totuşi, pentru a realiza aceste sacoşe mult mai solide este nevoie şi de o cantitate semnificativ mai mare de plastic. Asta înseamnă că situaţia generală nu este neapărat mai bună, aşa cum s-ar fi sperat, ci chiar mai gravă. Indiferent de cum arată şi cum este utilizat produsul final, plasticul tot ajunge în lume şi are aceleaşi efecte catastrofale din punctul de vedere al ecologiştilor, a relatat Quartz.com. Una dintre problemele presante pe Glob este aruncarea necorespunzătoare a deşeurilor, pe care introducerea sacoşelor reutilizabile nu o rezolvă în niciun fel. Mai mult, rata emisiilor de gaze care rezultă în urma procesului de fabricaţie a acestora este considerabil mai mare decât în cazul clasicelor pungi de plastic.

Până acum, statisticile din 2019 au înregistrat 1,5 miliarde de sacoşe reutilizabile vândute numai pe teritoriul Regatului Unit, ceea ce înseamnă aproximativ 54 de pungi „de folosit într-o viaţă” în fiecare locuinţă britanică.

Deşi mai multe state au introdus taxe suplimentare pentru pungile de plastic, studiile au confirmat o creştere a numărului de sacoşe şi, în consecinţă, mai multă poluare provocată diresct sau indirect de către acestea.

„Am înlocuit o problemă cu alta”, a comentat Fiona Nicholls, membră Greenpeace. „Sacoşele de folosit o viaţă întreagă sunt folosite cel mult o săptămână în majoritatea cazurilor”, a mai adăugat ea. „Atunci când ieşim din casă, ar trebui să luăm la noi sacoşa la fel cum facem cu telefoanele.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici