Salvador Dali, deshumat degeaba | Ce au spus testele ADN despre presupusa fiică a celebrului artist, clarvăzătoarea Pilar Abel

Pilar Abel, clarvăzătoarea ce susţine că este fiica artistului suprarealist Salvador Dali a fost contrazisă de testele ADN, care nu au arătat niciun fel de legătură biologică între cei doi, scrie Gândul.

3687 afișări
Imaginea articolului Salvador Dali, deshumat degeaba | Ce au spus testele ADN despre presupusa fiică a celebrului artist, clarvăzătoarea Pilar Abel

Salvador Dali, deshumat degeaba |

Femeia în vârstă de 61 de ani este ghicitoare în cărţi de tarot şi a susţinut că mama sa a avut o aventură cu pictorul şi că ea este fiica acestuia, motiv pentru care are dreptul de a moşteni o parte din averea lui Dali.

Fundaţia Salvador Dali a transmis, însă, că tribunalul din Madrid care a cerut un test ADN pentru tranşarea acestui caz a stabilit că Pilar nu are niciun fel de legătură biologică cu celebrul artist, scrie Gândul.

Convingerea femeii că este ruda lui Dali a făcut autorităţile să dea ordin pentru ca rămăşiţiele sale să fie deshumate, în aşa fel încât să poată fi prelevate probe biologice pentru analize. În luna iulie, experţii au luat fragmente de păr, unghii şi oase pentru a putea să ducă la capăt testul ADN.

Fundaţia a mai transmis şi că rămăşiţele pictorului vor fi reînhumate tot în Muzeul Dali din nord-estul oraşului Figueres din Spania, locul său de naştere. Dali a murit în 1989, la vârsta de 84 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici