Sarah Burton despre crearea rochiei lui Kate: A fost experienţa vieţii mele

Designerul Sarah Burton, de la casa Alexander McQueen, a declarat că a trăit experienţa vieţii sale cât timp a creat, în secret, rochia de mireasă a lui Kate, pentru cea mai mediatizată nuntă, care a avut loc vineri, informează people.com, citând un comunicat al artistei.

955 afișări
Imaginea articolului Sarah Burton despre crearea rochiei lui Kate: A fost experienţa vieţii mele

Sarah Burton despre crearea rochiei lui Kate: A fost experienţa vieţii mele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit people.com, Sarah Burton îşi exprimă în comunicat recunoştinţa faţă de echipa cu care a lucrat şi faţă de Kate, actuala soţie a prinţului William, care i-a dat această ocazie.

"Să lucrez cu Catherine Middleton pentru rochia ei de mireasă a fost experienţa vieţii mele şi m-am bucurat de fiecare minut. A fost o onoare incredibilă să mi se ceară să fac acest lucru şi sunt incredibil de mândră de ce am realizat, împreună cu echipa de la casa Alexander McQueen. Sunt încântată de faptul că rochia reprezintă ce este mai bun din măiestria britanică în ceea ce priveşte designul", a spus ea.

"Arta lui Alexander McQueen combină contrastele pentru a crea haine frumoase şi sper că uniunea dintre materialele tradiţionale şi dantela cu o structură şi un design moderne a creat o rochie frumoasă pentru Catherine, în ziua nunţii ei", se mai arată în comunicat.

Designerul mai povesteşte, în comunicat, despre marea provocare de a păstra secretul până în ziua nunţii. "Ultimele luni au fost foarte emoţionante şi au însemnat enorm pentru echipa mea, deoarece, împreună, am lucrat cu Catherine pentru a realiza rochia în cel mai strict secret. Este de înţeles că ea a dorit să ţină asemenea informaţii departe de public; aceasta este dorinţa oricărei mirese, şi noi ne-am asumat acest rol de a păstra totul confidenţial, până la data nunţii", mai spune aceasta.

În finalul comunicatului, designerul apreciază frumoseţea miresei: "Catherine a fost absolut răpitoare azi (vineri -n.r.) şi echipa de la Alexander McQueen este foarte mândră de ceea ce a creat. Rochia a fost doar o compunentă a unei zile superbe şi nu cred că este nepotrivit să spun că sunt recunoscătoare şi onorată să fi lucrat la acest proiect şi le doresc Alteţelor Lor Ducele şi Ducesa de Cambridge cele mai bune lucruri în viitor".

Burton, în vârstă de 36 de ani, a preluat casa de modă Alexander McQueen, după ce creatorul britanic s-a sinucis, în februarie 2010. O retrospectivă a celor mai frumoase piese ale casei de modă va fi prezentată la New York, începând de miercuri.

Rochia purtată de Kate la nuntă a fost realizată din dantelă în partea de sus, având un decolteu în formă de V destul de adânc, o fustă amplă şi o trenă lungă de trei metri, mai scurtă însă decât cea a rochiei purtate de prinţesa Diana la căsătoria sa cu prinţul Charles, în 1981. Creaţia aleasă de Kate a fost asemănată de presă cu rochia purtată de Grace Kelly la nunta ei cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco din 1956.

Presa, alţi designeri şi comentatorii de modă nu au avut decât cuvinte de laudă pentru alegerea făcută de Kate. Celebrul creator de modă Karl Lagerfeld a apreciat rochia de mireasă purtată de Kate drept "elegantă şi şic", adăugând că "nu este nevoie să te naşti prinţesă pentru a arăta atât de bine!".

Comentatorii au mai descris rochia lui Kate ca având un farmec atemporal, în comparaţie cu creaţiile "de moment" alese de Diana Spencer şi Sarah Ferguson, potrivit dailymail.co.uk.

Mireasa nu a purtat bijuterii opulente, adoptând un look simplu, natural. Pe cap, a avut un voal cu broderie, la care a asortat o tiară Cartier Halo cu diamante, din 1936, ce i-a fost împrumutată de regina Elizabeth a II-a. Pe lângă tiara împrumutată, cerceii de diamant au fost acel "ceva nou" cerut de tradiţie, având forme de frunze de stejar şi ghinde, inspirate de noul blazon al familiei Middleton. Rochia a avut şi un element ascuns, dar tot cerut de tradiţie - o panglică albastră, cusută în interior.

Prinţul William şi Kate s-au căsătorit vineri la Westminster Abbey, evenimentul având o audienţă globală de circa 2 miliarde de oameni şi atrăgând aproximativ un milion de persoane pe străzile Londrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici