Sarkozy, majordomul Angelei Merkel într-o scenetă de Anul Nou - VIDEO

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy au devenit protagoniştii unei populare scenete de Anul Nou, televizată în fiecare an în Germania, în care Miss Sophie împlineşte 90 de ani şi sărbătoreşte acest eveniment cu majordomul ei, James.

1035 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, majordomul Angelei Merkel într-o scenetă de Anul Nou - VIDEO

Sarkozy, majordomul Angelei Merkel într-o scenetă de Anul Nou - VIDEO

Comedia britanică "Dinner for one" ("Cină pentru o persoană") nu este tocmai cunoscută în ţara de origine, însă, prin popularitatea de care s-a bucurat în Germania şi ţările scandinave, a devenit unul dintre cele mai difuzate show-uri de televiziune.

În scenetă, Miss Sophie îşi sărbătoreşte ziua de naştere cu patru musafiri imaginari, pe care majordomul trebuie să îi interpreteze şi să bea din paharul fiecăruia, ajungând astfel foarte beat.

Anul acesta, pe chipurile actorilor din varianta originală, filmată în 1963, au fost suprapuse feţele cancelarului german Angela Merkel şi, respectiv, preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, iar televiziunea germană ARD a intitulat producţia "The 90th euro rescue summit or euros for no one" (în trad., cel de-al 90-lea summit pentru salvarea euro şi euro pentru nimeni).

Printre invitaţii la cină interpretaţi de majordom se află fostul prim-ministru grec Giorgios Papandreou, fostul prim-ministru spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero şi premierul britanic David Cameron.

Astfel, când Sarkozy joacă rolul lui Cameron, Merkel îi spune: "Nu uita că vorbim germană în Europa". Acesta îi răspunde în engleză "Arăţi mai tânără ca niciodată", continuând în germană "Arăţi mai bogată ca niciodată".

În timp ce majordomul cu chipul lui Sarkozy continuă să dea ture în jurul mesei, naratorul oftează şi spune: "Aşa se întâmplă la fiecare summit pentru salvarea euro, fie că mai este şi altcineva acolo sau nu, doar cei doi se ocupă de tot".

La final, James o întreabă pe Miss Sophie dacă are de făcut acelaşi lucru ca în anul precedent şi, conducând-o în camera ei, îi promite că va face tot ce-i stă în putinţă, replică ce a devenit una foarte populară în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici