Şase dintre cele mai neobişnuite poduri din lume - FOTO

BBC publică fotografii cu şase dintre cele mai frumoase şi mai neobişnuite poduri din lume.

41890 afișări
Imaginea articolului Şase dintre cele mai neobişnuite poduri din lume - FOTO

Langkawi Sky Bridge (Imagine: Wikipedia)

VEZI AICI POZELE CU TOATE CELE 6 PODURI

Podul Rakotz din Kromlau, Germania, reprezintă o adevărată operă de artă, scrie BBC.

Langkawi Sky Bridge, din Malaezia, a fost construit pentru cei care doresc să meargă până în vârful munţilor din insula Pulau Langkawi. Podul, care măsoară 125 de metri, duce până la vârful Gunung Mat Cincang, situat la 705 metri deasupra nivelului mării. Arhitectul Mayur Kanaiya, care a atras atenţia asupra frumuseţii podului, susţine că experienţa traversării sale este una "intimă", vizitatorii putând gusta pe deplin sălbăticiunea.

În India, în satul Cherrapunji din Meghalaya, cunoscut drept unul dintre cele mai umede zone din lume, locuitorii au construit poduri din rădăcini de copaci. Unele dintre acestea măsoară mai mult de 30 de metri şi pot suporta greutatea a 50 de oameni.

În timp ce majoritatea podurilor se află deasupra apei, podul din Fort de Roovere (Olanda) se află sub nivelul ei.

Rolling Bridge din Londra este un pod "acrobatic" de 12 metri. În fiecare vineri după-amiază poate fi urmărit un spectacol acolo.

Podul Shaharah din Yemen, construit din piatră, demonstrează încă o dată cât de frumoase pot fi aceste construcţii. “Niciun pod modern nu se poate compara în privinţa graţiei cu podurile tradiţionale, construite din piatră", susţine inginerul mecanic Achilleas Vortselas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici