Şase paşi pentru a avea un machiaj perfect pe timpul zilei

Stiliştii britanici au alcătuit, odată cu apropierea sezonului de iarnă, un set de şase reguli de bază pentru a obţine un machiaj perfect, ideal pentru o zi petrecută la birou, informează dailymail.co.uk.

1196 afișări
Imaginea articolului Şase paşi pentru a avea un machiaj perfect pe timpul zilei

Şase paşi pentru a avea un machiaj perfect pe timpul zilei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasul 1
Aplicaţi un fond de ten care reflectă lumina, întinzându-l uşor spre linia maxilarului. Pielea trebuie să îşi menţină aspectul înviorat şi proaspăt, ideal pentru un machiaj de zi. Acoperiţi micile imperfecţiuni sau puncte negre ale pielii cu un fond de ten care reflecă lumina.

Pasul 2

Urmând linia genelor, aplicaţi un strat subţire de creion gri deschis pe partea superioară a pleoapei, apoi în colţurile exterioare de pe partea inferioară a pleoapei, acoperind trei sferturi din aceasta. Folosind o pensulă, întindeţi uşor fardul gri de-a lungul pleoapei.

Pasul 3
Aplicaţi câteva straturi de tuş de gene, acoperind genele de la rădăcină spre vârfuri, printr-o mişcare în zigzag. Deschideţi acest machiaj al ochilor printr-un creion dermatograf alb, aplicat într-un strat subţire pe marginea interioară a pleoapei inferioare.

Pasul 4
Aspectul fumuriu al ochilor reprezintă partea centrală a acestui timp de machiaj, iar culoarea rujului de buze trebuie să fie cât mai apropiată de cea naturală. Pornind de la mijlocul buzei superioare, aplicaţi rujul către colţurile gurii. Aplicaţi apoi rujul pe întreaga suprafaţă a buzei inferioare.

Pasul 5

Asortaţi rujul cu un creion pentru conturul buzelor şi creşteţi puţin intensitatea culorii aplicate, pentru a nu fi nevoită să refaceţi machiajul buzelor de mai multe ori în timpul zilei. Aplicaţi la sfârşit un strat subţire de gloss pentru buze.

Pasul 6
Aplicaţi un strat subţire de fard luminos pe pomeţi, pentru a deschide nuanţa machiajului. Puteţi folosi fardul dumneavoastră obişnuit pentru a sublinia curbura sprâncenelor, însă în acest anotimp, ar fi indicat să folosiţi un fard de culoarea bronzului, pentru a conferi tenului dumneavoastră un ton autumnal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici