Scrisori ale fostului lider SS Heinrich Himmler, publicate într-un ziar central din Germania

Extrase din mai multe scrisori inedite, atribuite fostului lider SS Heinrich Himmler şi însoţite de fotografii de familie ale acestuia, au fost publicate în ediţia de duminică a ziarului Die Welt, Welt am Sonntag.

237 afișări
Imaginea articolului Scrisori ale fostului lider SS Heinrich Himmler, publicate într-un ziar central din Germania

Heinrich Himmler (Imagine: Wikipedia)

În ediţia sa de duminică, ziarul Die Welt a publicat, pe şapte pagini, o parte din corespondenţa comandantului SS şi a colaboratorului apropiat al lui Adolf Hitler, scrisorile fiind însoţite de fotografii în care Himmler apare la pescuit, scăldându-se în lac sau hrănind un pui de cerb, informează huffingtonpost.com.

Fragmente din corespondenţa lui Himmler, cea mai importantă colecţie de documente private, alcătuită din scrisori şi fotografii, inclusiv scrisori de dragoste ale artizanului Holocaustului, vor fi publicate într-un serial în opt părţi, în ediţia de duminică a ziarului Die Welt.

Heinrich Himmler a fost unul dintre cei mai influenţi lideri nazişti din cercul lui Adolf Hitler. Ca şef al forţelor Waffen-SS, al poliţiei secrete Gestapo şi al poliţiei, Himmler a fost responsabil pentru lagărele de concentrare şi pentru moartea a milioane de oameni. Documentele private ale acestuia au fost considerate pierdute timp de câteva decenii şi abia recent sute de fotografii, însemnări şi fotografii din colecţia privată ale liderului SS au fost scoase la lumină.

Documentele s-au aflat în posesia regizoarei de film din Israel Vanessa Lapa, care le-a moştenit din partea familiei, şi copii ale acestora au fost cercetate de o echipă de jurnalişi ai ziarului Die Welt începând din anul 2011. În prezent, documentele originale se află în seiful unei bănci din Tel Aviv, conform diewelt.com.

În afară de scrisorile pe care Himmler le-a scris soţiei sale Margarethe (Marga) între 1927 şi până la sinuciderea sa, în 1945, în aceeaşi arhivă au fost descoperite fotografii, o listă cu bunurile fiului adoptiv al lui Himmler, precum şi câteva cărţi de bucate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici