Sean Parker, unul dintre fondatorii reţelei Facebook, s-a logodit

Antreprenorul din domeniul tehnologiilor de vârf Sean Parker, cofondator al site-ului Napster şi apoi preşedinte cofondator al reţelei de socializare Facebook, s-a logodit, a anunţat, luni, agentul său de presă.

129 afișări
Imaginea articolului Sean Parker, unul dintre fondatorii reţelei Facebook, s-a logodit

Sean Parker, unul dintre fondatorii reţelei Facebook, s-a logodit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sean Parker a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, cantautoarea Alexandra Lenas, a declarat agentul său de presă, Matthew Hiltzik.

Cântăreţul Justin Timberlake l-a interpretat pe Sean Parker, prezentându-l ca pe un antreprenor afemeiat, pasionat de petreceri şi lipsit de scrupule, în filmul "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher. Acest film, lăudat de criticii americani şi nominalizat la premiile Oscar din acest an, a descris felul în care Mark Zuckerberg, student la Universitatea Harvard, a creat reţeaua Facebook.

Sean Parker nu a apreciat felul în care a fost descris în acest film. El a părăsit Facebook în 2005, iar în prezent este managerul unei companii de investiţii, Founders Fund.

În afară de contribuţia sa la "explozia" fenomenului Facebook, Sean Parker este cunoscut şi pentru faptul că este cofondatorul Napster, un site pe care l-a creat în 1999, pe când avea 19 ani.

Site-ul Napster, conceput ca un program de partajare de fişiere muzicale pe internet, a fost închis în anul 2001, în urma unor procese intentate în justiţie de artişti de renume, precum Metallica şi Dr. Dre, dar şi de câteva case de discuri importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici