Sean Penn, în rolul unui celebru surfer american

Actorul american Sean Penn, care a debutat în cinematografie, în urmă cu aproape trei decenii, în rolul surferului Jeff Spicoli din filmul "Fast Times at Ridgemont High", va juca rolul principal într-un lungmetraj inspirat din viaţa surferului american Dorian "Doc" Paskowitz, relatează variety.com.

31 afișări
Imaginea articolului Sean Penn, în rolul unui celebru surfer american

Sean Penn, în rolul unui celebru surfer american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sean Penn va fi, totodată, producătorul acestui film despre excentricul Paskwitz şi familia acestuia. Alan şi Gabe Polsky, care au produs recent un remake al filmului "Bad Lieutenant", vor fi producătorii executivi ai proiectului.

Alan şi Gabe Polsky au achiziţionat drepturile de ecranizare de la "clanul" Paskowitz, a cărui viaţă nomadă a stat la baza documentarului "Surfwise", regizat de Doug Pray în 2007. În ultimele două decenii, numeroşi producători de la Hollywood au încercat, fără succes, să achiziţioneze drepturile de autor de la Dorian Paskowitz, în vârstă de 89 de ani. Acesta şi-a dat în cele din urmă acordul, după ce fraţii Polsky i-au mărturisit că Sean Penn este interesat de acest proiect.

Paul Feldsher, un bun prieten al celebrului actor american, cunoscut ca producător al filmelor "Fără onoare/ The Four Feathers" şi "Trezindu-te în Reno/ Walking Up in Reno", va scrie scenariul pentru acest lungmetraj.

Dorian Paskowitz a devenit un adevărat erou cult în Statele Unite ale Americii, după ce a renunţat la o strălucită carieră medicală şi a ales să ducă o existenţă nomadă, împreună cu soţia şi cei nouă copii ai săi. Familia Paskowitz a înfiinţat prima tabără de surfing din regiunea continentală a Statelor Unite.

Sean Penn, în vârstă de 49 de ani, are în spate o longevivă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2003. El a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. El a câştigat un al doilea premiu Oscar din carieră pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile minorităţii homosexuale, din filmul "Milk - Preţul curajului".

Sean Penn a finalizat de curând două filme: "The Tree of Life", de Terrence Malick, şi thrillerul politic "Fair Game", o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici