Sean Penn va fi prezent la Cannes, pentru un eveniment caritabil pentru Haiti

Actorul Sean Penn va fi prezent la Festivalul de la Cannes (16 - 27 mai) pentru a participa la evenimentul caritabil "Haiti: Carnival in Cannes", ce va fi moderat de creatorul de modă Georgio Armani, potrivit site-ului festivalului.

109 afișări
Imaginea articolului Sean Penn va fi prezent la Cannes, pentru un eveniment caritabil pentru Haiti

Sean Penn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Viaţa unei mari părţi din populaţia statului Haiti a fost afectată după cutremurul de mare magnitudine ce a lovit insula pe 12 ianuarie 2010.

La câteva zile după tragedie, Sean Penn a mers în Haiti ca să ajute persoanele afectate şi a fondat J/P Haitian Relief Organization (J/P HRO). Lui i s-au alăturat regizorul şi scenaristul Paul Haggis, fondator al Artists for Peace and Justice, şi supermodelul ceh Petra Nemcova, fondatoare a Happy Hearts Fund.

Astfel, pentru a ajuta fundaţiile celor trei, Festivalul de la Cannes va găzdui, pe 18 mai, o gală destinată strângerii de fonduri în scop umanitar.

La Cannes au mai avut loc asemenea evenimente: în 1984 a fost proiectat filmul "A fost odată în America" de Sergio Leone, pentru strângerea de fonduri pentru Institutul Pasteur, iar în 1996 a avut loc proiecţia filmului "Elective Affinities" de Paolo şi Vittorio Taviani, pentru a susţine reconstrucţia teatrului liric La Fenice din Veneţia.

Gala prezentată de Georgio Armani include o cină, dar şi un concert cu artişti haitieni intitulat "Carnival in Cannes".

Sean Penn este un apropiat al festivalului de la Cannes. După ce a avut filme în competiţia festivalului (şi în calitate de regizor şi în calitate de actor) a fost preşedinte al juriului în 2008.

La peste doi ani de la seismul care a devastat Haiti, în ianuarie 2010, mai mult de 500.000 de haitieni trăiesc încă în tabere de refugiaţi.

Sean Penn s-a implicat în ultimii ani în numeroase acţiuni umanitare, sprijinind, printre altele, şi eforturile de reconstrucţie a oraşului New Orleans, devastat de uraganul Katrina în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici