Seară "În amintirea unei dive - Amy Winehouse", pe 23 august, la Bucureşti

Evenimentul "În amintirea unei dive - Amy Winehouse", ce va avea loc pe 23 august, în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti, va include proiecţia unui concert susţinut de cântăreaţa britanică în 2007, la Londra, şi recitaluri semnate de Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu, în deschidere.

227 afișări
Imaginea articolului Seară "În amintirea unei dive - Amy Winehouse", pe 23 august, la Bucureşti

Seară "În amintirea unei dive - Amy Winehouse", pe 23 august, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accesul la evenimentul-tribut, organizat de Events cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Universal Music Romania, este gratuit.

În deschidere, de la ora 20.00, Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu vor aduce în faţa publicului propriile versiuni ale celor mai cunoscute melodii semnate de diva britanică, iar de la ora 21.30 va fi proiectat pentru public filmul "I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)".

La exact o lună de la dispariţia fulgerătoare a cântăreţei şi compozitoarei britanice Amy Winehouse, trei dintre cele mai frumoase voci feminine româneşti - Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu - aduc un omagiu acestei fascinante figuri a muzicii pop.

"Aveam nevoie de câteva artiste cu un timbru aparte, cu aceeaşi putere de seducţie pe care-o avea Amy Winehouse, ca să recreăm emoţia unei reîntâlniri autentice cu muzica sa", spune Sorina Burlacu, director general Events.

"De când mă ştiu, am fost fan... Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei generaţii. Cu bunele şi cu relele acumulate între timp. Multe se pot spune în contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va rămâne. Gestul nostru de acum nu este decât un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic, care se alătura celebrei galerii care îi reuneşte pe Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Jim Morrison", spune Paula Seling.

"Când am descoperit-o am fost şocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur.... o voce inconfundabilă, personalitate puternică şi mult feeling. O pun pe aceeaşi treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston... Pentru mine rămâne unică" spune şi Maria Radu.

La rândul ei, Rona Hartner se declară "foarte încântată că cineva a avut ideea asta" şi "emoţionată" că a fost inclusă în realizarea ei. "Am fost realmente afectată de dispariţia terestră a lui Amy. N-am putut dormi timp de o săptămâna pentru că o visam mereu venind la mine şi cerându-mi să mă tatuez cu numele ei. I-am făcut slujbe de pomenire la biserică la care merg eu în Paris şi, totuşi, simţeam că îi sunt încă datoare într-un fel. Am reînceput să-i ascult/cânt piesele cu altă atenţie şi iată că cineva acolo sus a aranjat lucrurile în aşa fel încât să pot transmite unui public (culmea, din ţara mea natală) ce îmi spune acum muzica ei", spune Rona Hartner, care va veni special de la Paris pentru acest eveniment.

DVD-ul "I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)" include piese de referinţă de pe albumul de debut al lui Amy Winehouse, "Frank", şi, de asemenea, de pe "Back to Black": "You Know I'm No Good", "Tears Dry On Their Own", "Valerie", "Rehab" şi multe altele. Este un recital emoţionant de aproape 60 de minute de concert live, înregistrat la Londra, la Sheperd's Bush Empire.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, "Frank" şi "Back to Black", s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Albumul "Back to Black" din 2006 a obţinut cinci trofee Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici