Secretele celei mai periculoase meserii de pe planetă

Puţine persoane ar fi capabile să facă faţă unuia dintre cele mai periculoase joburi de pe planetă: salvările de la mare altitudine realizate cu elicopterul pe cel mai înalt munte din lume, potrivit BM.

554 afișări
Imaginea articolului Secretele celei mai periculoase meserii de pe planetă

Secretele celei mai periculoase meserii de pe planetă (Imagine: discovery.com)

Emisiunea canalului Discovery, "Everest Rescue", prezintă riscurile uneia dintre cele mai periculoase meserii de pe planetă: salvările de la mare altitudine realizate cu elicopterul pe cel mai înalt munte din lume.

Pe acest munte, pentru fiecare 10 persoane care ajung în vârf o altă persoană moare. Elemente necesare pentru un show cu adrenalină. Discovery a pornit o emisiune în 2006 numită Everest: Beyond the Limit, în care erau urmărite aventurile lui Russel Brice. Acum, canalul de televiziune lansează o serie de şase episoade numită Everest Rescue, în cadrul căreia vedem aventurile unui grup de piloţi de elicoptere în timp ce fac acţiunile de recuperare de pe Everest, considerat de mulţi cel mai periculos job din lume.

La fel cum ascensiunea unui alpinist devine din ce în ce mai dificilă până în vârf, aşa şi operaţiunile de salvare devin din ce în ce mai grele odată cu ascensiunea la aproape 9000 de metri. Este greu pentru piloţi să manevreze elicopeterele la aceea altitudine deoarece rotorul nu funcţionează la fel de bine când aerul are o densitate atât de scăzută.

Citeşte mai multe pe Business Magazin

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici