Secretele unui chip atrăgător

O echipă de cercetători britanici au descoperit cum pot oamenii să devină atrăgători, secretul constând în asocierea dintre o privire directă în ochii interlocutorului şi un zâmbet larg, potrivit unui studiu care a fost publicat, miercuri, într-o revistă a Societăţii Regale, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Secretele unui chip atrăgător

Secretele unui chip atrăgător

"O privire directă şi un zâmbet larg pot convinge interlocutorul că sunteţi o persoană atractivă", potrivit cercetătorilor de la universităţile scoţiene din Aberdeen şi Stirling.

"Dacă intraţi într-un bar şi o persoană de sex opus vă ignoră sau surâde top modelului din celălalt colţ al barului, probabil că nu îi veţi oferi o băutură", a spus Ben Jones, unul dintre autorii studiului.

"Dar dacă intraţi (în bar n.r.) şi persoana respectivă vă vede şi faţa i se luminează, atunci poate că îi veţi oferi o băutură", a adăugat acesta, vorbind de un aspect "narcisist" al problemei.

"Oamenii sunt atraşi de persoanele care sunt atrase de ei", a indicat acesta.

Potrivit acestui studiu, la care au participat 460 de persoane, "participanţii au arătat că preferă mai mult o privire directă atunci când evaluează atractivitatea unui chip vesel în raport cu un chip îmbufnat".

Teoria cercetătorilor britanici este valabilă mai ales în relaţiile dintre persoanele de sex opus.

Cercetătorii mai spun că trebuie evitate excesele, privitul direct în ochii interlocutorului pe o perioadă prea lungă de timp putând deveni "respingător, poate chiar înspăimântător", a avertizat Jones.

Autorii studiului concluzionează că atractivitatea nu este doar o chestiune de frumuseţe fizică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici