Şerban Ursu a fost numit secretar general al Comisiei Naţionale pentru UNESCO

Şerban Ursu a fost numit secretar general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), printr-o decizie a premierului Emil Boc, publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, înlocuindu-l în această funcţie pe Sergiu Nistor.

305 afișări

Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea I, din 1 aprilie, Sergiu Nistor a fost eliberat din funcţia de secretar general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Şerban Ursu, expert în subcomisia Ştiinţă a CNR UNESCO, care a fost numit preşedinte al Comisiei printr-o decizie anterioară a premierului Emil Boc, publicată în MO pe 6 martie, ocupă de miercuri funcţia de secretar general.

Funcţia de preşedinte al CNR UNESCO revine ministrului Educaţiei, conform Hotărârii de Guvern 624/1995 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în coordonarea Ministerului Educaţiei

Comisia Naţională a României pentru UNESCO a fost creată în 1956, anul aderării României la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. CNR UNESCO a funcţionat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe până în 1995, trecând apoi sub coordonarea Ministerului Educaţiei. CNR UNESCO este subordonată Guvernului, UNESCO mai fiind reprezentat în România şi de o comisie parlamentară - Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

CNR UNESCO este alcătuită din cinci subcomisii - Educaţie, Ştiinţă-Cercetare, Cultură, Comunicare şi Programe şi activităţi interdisciplinare. În componenţa CNR UNESCO se află reprezentanţi ai unor instituţii precum Academia Română, Ministerul Educaţiei, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Autoritatea Naţională Anti-Doping, Institutul Cultural Român, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Consiliul Naţional al Rectorilor, Alianţa Naţională a Uniunilor de Creatori, ICOM şi ICOMOS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici