Serialul "30 Rock" s-a încheiat după şapte sezoane. Ultimul episod a fost difuzat joi - VIDEO

Serialul de televiziune american "30 Rock" s-a încheiat joi seară, printr-un episod special care a durat o oră, punând astfel capăt celui de-al şaptelea şi totodată ultimului sezon al unuia dintre cele mai premiate show-uri TV din ultimele decenii.

164 afișări
Imaginea articolului Serialul "30 Rock" s-a încheiat după şapte sezoane. Ultimul episod a fost difuzat joi - VIDEO

Serialul "30 Rock" s-a încheiat joi, cu un episod special (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Difuzat de postul NBC, serialul "30 Rock" prezintă culise din universul televiziunii, prezentând viaţa de zi cu zi a unei echipe de persoane care lucrează la producţia unui serial TV de comedie.

Denumit "30 Rock" după adresa studiourilor NBC din New York - 30 Rockefeller Plaza - şi difuzat în premieră în octombrie 2006, serialul îi are ca actori principali pe Tina Fey şi Alec Baldwin.

Ultimul episod din "30 Rock", care a avut o durată de două ori mai mare decât restul episoadelor, a fost construit în jurul ultimului episod al "serialului din serial" şi a beneficiat de întoarcerea în platouri a unor personaje din sezoanele precedente.

În cele şapte sezoane ale sale, "30 Rock" a avut invitate în episoadele sale numeroase vedete, precum Whoopi Goldberg, Matthew Broderick, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Calvin Klein, Julianne Moore, Matt Damon şi Susan Sarandon.

Creatoarea serialului, Tina Fey, s-a inspirat în producţia acestui show TV din experienţa ei de realizatoare a celebrei emisiuni de comedie "Saturday Night Live", în care a apărut timp de mai mulţi ani, în special pentru a o imita pe Sarah Palin, imaginea dreptei americane ultraconservatoare.

Cultivând un umor absurd şi adeseori "politic incorect", serialul "30 Rock" nu a avut niciodată audienţele impresionante ale serialelor "Friends" şi "Modern Family", însă s-a bucurat de succes în rândul criticilor de specialitate.

Astfel, producţia a dominat trei ani consecutivi galele Emmy Awards, câştigând prestigiosul trofeu la categoria "cel mai bun serial - comedie" în anii 2007, 2008 şi 2009. "30 Rock" a câştigat şi Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie în anul 2009.

Actorii săi principali au fost şi ei premiaţi de multe ori. Tina Fey, care a jucat rolul autoarei şi eroinei principale din "serialul din serial", a câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial TV de comedie în 2008 şi Globul de Aur la aceeaşi categorie în anii 2008 şi 2009.

La rândul lui, Alec Baldwin, graţie rolului său de director al unui post de televiziune, un bărbat irezistibil şi manipulator, a obţinut de două ori premiul Emmy la categoria "cel mai bun actor într-un rol de comedie", în anii 2008 şi 2009, şi a câştigat trei Globuri de Aur la aceeaşi categorie, în anii 2007, 2009 şi 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici