Serialul "Mad Men" revine pe micile ecrane, duminică, cu primul episod din ultimul său sezon

"Mad Man", un serial TV recompensat cu numeroase premii prestigioase, care a făcut ca ţigaretele şi coafurile din anii '60 să fie din nou în vogă, îşi începe, duminică, lungul periplu al celui de-al şaptelea sezon al său, care va fi şi ultimul, pe postul AMC din Statele Unite.

405 afișări
Imaginea articolului Serialul "Mad Men" revine pe micile ecrane, duminică, cu primul episod din ultimul său sezon

Jon Hamm (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

14 episoade, difuzate în două calupuri de câte şapte, vor fi difuzate până la sfârşitul lui iunie 2015, pentru a pune punct final aventurilor sentimentale şi profesionale ale angajaţilor unei agenţii de publicitate din New York, coordonaţi de seducătorul şi misteriosul Don Draper, un personaj interpretat de actorul Jon Hamm.

Creatorul serialului, Matthew Weiner, celebru pentru faptul că dezvăluie foarte puţine lucruri despre intrigile viitoare din această producţie, a declarat într-un interviu publicat pe site-ul postului AMC că acest ultim sezon "va vorbi despre lumea materială şi imaterială".

"Serialul va prezenta lucruri lumeşti, precum ambiţia, succesul, banii, timpul, dintr-o anumită perspectivă şi, prin contrast, lucrurile care nu se văd, precum viaţa spirituală, interioară. Când nevoile materiale sunt satisfăcute (...), ce mai rămâne?", a adăugat el.

Din iulie 2007, "Mad Men" prezintă în fiecare an viaţa de zi cu zi din agenţia de publicitate Sterling Cooper, unde se întrepătrund, odată cu evenimente marcante din istoria Statelor Unite, destinele lui Peggy Olson (Elisabeth Moss), Joan Harris (Christina Hendricks), Roger Sterling (John Slattery) şi Pete Campbell (Vincent Kartheiser), printre alţii.

"Mad Men", care a câştigat zeci de premii, a obţinut mai ales prestigiosul Emmy pentru cel mai bun serial-dramă cu fiecare dintre primele sale patru sezoane, fiind nominalizat la acelaşi premiu şi cu celelalte sezoane.

"Mad Men" a fost aclamat în special pentru reconstituirea istorică a unei epoci şi pentru frumuseţea costumelor sale care reflectă stilul vestimentar al acelor vremuri, considerat şic şi impecabil, ca şi prezentarea cutumelor de atunci - fumatul şi consumul de alcool în cantităţi mari.

Ultimul episod din sezonul al şaselea, care a fost vizionat de 2,6 milioane de telespectatori, s-a încheiat prezentând diverse evenimente din perioada Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) din 1968.

În acel episod, Don Draper a rămas fără slujbă, era aproape de divorţ şi în conflict cu fiica sa, după ce a divulgat un secret teribil, anunţat printr-o serie de indicii în sezoanele precedente.

Al şaptelea sezon va vorbi despre "consecinţele acelor lucruri pe care Don Draper le-a făcut în ultimele şase sezoane", a precizat Matthew Weiner, care este, totodată, scenarist şi producător al serialului. "Când se doreşte o schimbare, cum se va repercuta ea asupra celorlalţi?", a adăugat el.

"Va repara multe dintre distrugerile pe care le-a provocat", a confirmat la rândul său actorul Jon Hamm într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

O întâlnire cu criticii americani de televiziune a oferit, recent, câteva piste noi.

Evenimentele din ultimul sezon se vor derula atât pe coasta de est, cât şi pe cea de vest.

Serialul a început în 1960, când New York era nu doar centrul Statelor Unite, ci şi al lumii", spune Matthew Weiner, dar a început să arate "creşterea în importanţă a Californiei, devenită centrul cultural al ţării la sfârşitul anilor '60".

Matthew Weiner mai are încă cinci episoade de scris, dar ştie deja în ce direcţie se va îndrepta alături de echipa sa de scenarişti, căreia tocmai i s-a alăturat, în calitate de consilier, Robert Towne, recompensat cu un premiu Oscar pentru scenariul filmului "Chinatown", din 1974, regizat de Roman Polanski. Robert Towne a fost nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar.

Acţiunea din ultimul sezon se va petrece în 1969, "dacă ar fi să credem după haina cu franjuri în stilul Midnight Cowboy" purtată de unul dintre personaje, afirmă site-ul Slate.com.

Creatorul serialului a declarat pentru site-ul Vulture.com că fotografiile de prezentare a noului sezon, care îi arată pe actorii principali într-un aeroport, "nu au nimic de-a face cu intriga".

"Sunt doar fotografii de prezentare, cum s-ar zice în serial, e doar publicitate", a adăugat Matthew Weiner.

Al şaptelea sezon al acestui serial TV de succes a fost împărţit de producători în două jumătăţi, care vor fi difuzate în 2014, respectiv în 2015.

Potrivit reprezentanţilor postului AMC, prima jumătate din al şaptelea sezon al serialului "Mad Men" se va intitula "The Beginning", iar a doua jumătate se va intitula "The End of an Era".

Cu o acţiune plasată în New York-ul anilor '60, serialul "Mad Men" urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine.

Serialul îi are în rolurile principale pe Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

"Mad Men" a fost, de la lansarea din 2007, foarte apreciat de public şi de critici, în special pentru autenticitatea istorică şi pentru partea vizuală, câştigând şi numeroase premii, printre care 15 trofee Primetime Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial - dramă timp de patru ani la rând, şi patru Globuri de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici