Sexualitatea în modă, tema unei expoziţii la New York

Rolul sexualităţii în modă urmează să fie prezentat în cadrul unei expoziţii organizată de Museum at FIT din New York, a anunţat publicaţia Fashion Wire Daily, citată de femalefirst.co.uk.

26 afișări
Imaginea articolului Sexualitatea în modă, tema unei expoziţii la New York

Fotomodelul Lauren Hutton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia prezintă publicului numeroase articole sexy, precum ţinuta iepuraşilor Playboy sau piese exotice de lenjerie produse de celebra casă Agent Provocateur, dar şi modele mai vechi, care au revoluţionat istoria, precum corsetele medievale, confecţionate manual, şi fustele micro-mini, devenite un simbol al anilor '60.

Această expoziţie, organizată de Colleen Hill, doreşte să prezinte modul în care conceptul de frumuseţe şi percepţia asupra corpului femeilor au evoluat în timp.

Expoziţia realizează o incursiune şi în universul articolelor considerate obiecte fetiş, prezentând cizme de piele cu toc cui, create de Christian Louboutin, sau ţinutele gotice cu influenţe religioase ale lui Rick Owens.

Valerie Steele, directorul Museum of FIT, consideră stilul creatoarei Hill drept "foarte dulce şi drăguţ", şi a declarat, amuzată, că a întrebat-o la un moment dat dacă va prezenta şi articole din piele. Hill a decis a doua zi să includă în expoziţie un corset din piele cu lanţuri metalice, creat de John Galliano în 1990.

Colecţia prezentată include şi articole create de Francesco Costa, directorul de creaţie al casei Calvin Klein, dar şi diverse produse ale mărcii Lanvin.

Steele a declarat că expoziţia prezintă diverse asociaţii de simboluri. "De exemplu, anumite haine evocă imaginile de «vampă» sau de «băiat rău». Nu este doar o prezentare a pielii dezgolite, ci o chestiune care ţine de fantezie".

"Seduction" este prima expoziţie cronologică ce explorează sexualitatea în modă şi va fi deschisă până pe 16 iunie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici