Sezonul 5 din "Mad Men" se încheie duminică, episodul I a fost înscris la premiul Emmy pentru costume

Sezonul 5 al serialului multipremiat "Mad Men" se încheie duminică seară, pe postul american AMC, unde a debutat cu un episod de două ore, pe 25 mai, acesta fiind ales de creatoarea costumelor pentru înscrierea în competiţia pentru Emmy.

167 afișări
Imaginea articolului Sezonul 5 din "Mad Men" se încheie duminică, episodul I a fost înscris la premiul Emmy pentru costume

Jon Hamm (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creatorea Janie Bryant a fost nominalizată de cinci ori la Emmy, distincţie câştigată în 2005, pentru "Deadwood", în timp ce pentru creaţiile din "Mad Men" a fost premiată de două ori, în 2009 şi 2010, de Sindicatul designer-ilor vestimentari - Costume Designers Guild.

Pentru înscrierea la premiul Primetime Emmy pentru cele mai bune costume este nevoie de alegerea unui singur episod dintr-un sezon, şi nu este de mirare că Bryant a ales premiera sezonului al cincilea din "Mad Men" pentru anul acesta, scrie hollywoodreporter.com. "A Little Kiss", dublu ca durată faţă de episoadele obişnuite din "Man Men", a fost difuzat pe AMC pe 25 mai, acţiunea acestui sezon, care se încheie duminică, începând cu petrecerea dată de Megan (Jessica Paré), noua soţie a lui Don Draper (Jon Hamm), de ziua acestuia. Cu această ocazie, ea interpretează o piesă pop franceză foarte sexy, îmbrăcată pe măsură, cu o rochie neagră, scurtă.

"Au existat reacţii minunate, copleşitoare la acel episod", îşi aminteşte Bryant. "Mi-a plăcut foarte mult premiera pentru că este prima dată când îi vedem pe Don şi Megan căsătoriţi, prima dată când îl vedem pe Don într-o jachetă sport, pe care i-o cumpără Megan, şi prima dată când vedem o rochie mini în serial, ceea ce chiar creează impresia că a trecut o perioadă de timp", a explicat ea.

Bryant a mai spus că scena petrecerii a fost foarte greu de realizat din perspectiva costumării personajelor principale şi celor din fundal. "Am încercat să privesc scena ca pe o pictură, în care producţia este pânza, şi să o umplu cu actori, îmbrăcaţi în aşa fel încât să spună ceva despre personajele lor", a precizat ea.

În acest episod, designer-ul a mai îmbrăcat-o pe Megan în tonuri de coral, culoarea pe care aceasta o purta la finalul sezonului al 4-lea, când Don anunţă logodna lor. "Culoarea coral este plină de semnificaţii. Este proaspătă şi vorbeşte despre noua lor poveste de dragoste", a arătat Bryant.

Pentru Joan (interpretată de Christina Hendricks), Bryant a ales o rochie roz aprins, cu o explozie de puncte negre asimetrice, de asemenea menită să spună ceva. "Am creat o rochie în stilul divelor din anii '50, pentru reapariţia ei (lui Joan n.r.) la birou, când pretindea că "Viaţa e minunată şi arăt grozav', deşi lumea ei se năruia. (...) Şi când este întâmpinată de o recepţioneră mult mai tânără şi mai modern îmbrăcată, se poate vede contrastul dintre silueta de la sfârşitul anilor '50 şi cea din 1966", a mai explicat creatoarea.

Cel de-al cincilea sezon din "Mad Men" a început cu veselie şi optimism continuând cu visuri spulberate, proiecte fără speranţă de realizare şi chiar moartea unuia dintre personajele principale, potrivit thedailybeast.com.

Toate acestea se întâmplă într-un context marcat de importante schimbări sociale şi politice, în care agenţia Sterling Cooper Draper Pryce angajează prima persoană de culoare şi face o femeie partener, însă în condiţii care relevă o perpetuare a normelor, mai degrabă decât un progres.

Având prevăzut un final pentru "Mad Men", din care vor mai fi difuzate doar două sezoane, creatorul serialului Matthew Weiner a accentuat drama în sezonul al 5-lea.

"Mad Men" a fost, de la lansarea din 2007, foarte apreciat de critici, în special pentru autenticitatea istorică şi pentru partea vizuală, câştigând şi numeroase premii, printre care 15 trofee Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial - dramă timp de patru ani la rând, şi patru Globuri de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici