Sezonul cireşilor înfloriţi, declarat în mod oficial deschis la Tokyo

Înflorirea cireşilor, simbol al primăverii japoneze, a debutat oficial marţi la Tokyo, spre marea bucurie a locuitorilor din capitala niponă, care vor sărbători acest eveniment anual luând masa sub aceşti arbori sacri.

175 afișări
Imaginea articolului Sezonul cireşilor înfloriţi, declarat în mod oficial deschis la Tokyo

Sezonul cireşilor înfloriţi, declarat în mod oficial deschis la Tokyo (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit meteorologilor experţi în domeniu, primele flori de cireş au apărut marţi în capitala niponă, o zi însorită, cu o temperatură blândă.

"Înflorirea a început în acest an la Tokyo aproape de data medie", a precizat un director de la Agenţia de meteorologie japoneză.

Acest eveniment este, potrivit lui, un bun indicator pentru evoluţia primăverii.

Înflorirea cireşilor în capitala niponă va ajunge la apogeu în aproximativ o săptămână. Ea este mai avansată în vest şi mai tardivă în nord.

Această frumuseţe efemeră, a cărei imagine face parte din iconografia tradiţională niponă, va dura doar câteva zile, dar japonezii vor profita de fenomen pentru a "transforma" parcurile, grădinile şi chiar cimitirele cu cireşi în arii vaste în care organizează picnicuri în general copioase.

Acest obicei denumit "hanami" ("privitul florilor") este unul dintre cele momentele cele mai apreciate de japonezii de toate vârstele, care adoră, totodată, să petreacă multe minute, goi, în izvoare vulcanice calde ("onsen") în mijlocul naturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici