Shakira ar vrea să cânte melodii în limba arabă

Cântăreaţa columbiană Shakira a declarat că, într-o zi, i-ar plăcea să cânte melodii în limba arabă sau chiar să înregistreze un întreg album în această limbă.

403 afișări
Imaginea articolului Shakira ar vrea să cânte melodii în limba arabă

Shakira ar vrea să cânte melodii în limba arabă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la o conferinţă de presă care a avut loc în Maroc, unde participă la festivalul de muzică Mawazine World Rhythms, informează accesshollywood.com.

"Un album în arabă ar fi o adevărată provocare. În primul rând, ar trebui să învăţ limba arabă. Sunt total deschisă în faţa unei astfel de experienţe. Mi-ar plăcea ca, la un moment dat, să se întâmple şi asta în viaţa mea", a mai spus Shakira.

Shakira, care este de origine siriană, a declarat că a crescut ascultându-le pe divele arabe din secolul al XX-lea egipteanca Umm Kalthum şi libaneza Fairuz.

Shakira foloseşte de multe ori în coregrafie mişcări tipice dansurilor arăbeşti, iar hitul "Ojos asi" are o linie melodică arăbească. Originile ei şi muzica cu influenţe arăbeşti au făcut-o foarte populară pe Shakira în Orientul Mijlociu.

Shakira a susţinut în luna mai un concert şi la Bucureşti.

Timbrul vocal inconfundabil şi mişcările de dans halucinante, devenite reprezentative pentru pasionala columbiană, i-au adus Shakirei o poziţie de top atât în rândul celor mai apreciate nume din industria muzicală internaţională, cât şi între cele mai senzuale artiste ale ultimului deceniu. Alături de şapte albume vândute în peste 60 de milioane de exemplare, palmaresul artistei include o colecţie impresionantă de premii - nu mai puţin de 142 de trofee şi distincţii, printre care două premii Grammy, şapte premii Latin Grammy, trei premii Billboard Music, 12 Billboard Latin Music Awards, şase trofee MTV şi patru World Music Awards, plus alte 260 de nominalizări la diferite premii ale industriei muzicale internaţionale.

După succesul răsunător al piesei "Whenever, Wherever", lansată în 2001, Shakira a stabilit record după record, "Underneath Your Clothes", "Que Me Quedes Tu", "The One", "Las de la Intuicion", "She Wolf", "La Tortura", alături de Alejandro Sanz, şi "Beautiful Liar", alături de Beyonce, fiind doar câteva dintre hiturile ei care s-au clasat pe primul loc în topuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici