Show-ul TV "American Idol" se va încheia în 2016, după cel de-al 15-lea sezon

Show-ul TV "American Idol" se va încheia în anul 2016, după difuzarea celui de-al 15-lea sezon, au anunţat luni reprezentanţii postului de televiziune Fox, citaţi de rollingstone.com.

323 afișări
Imaginea articolului Show-ul TV "American Idol" se va încheia în 2016, după cel de-al 15-lea sezon

Show-ul TV "American Idol" se va încheia în 2016, după cel de-al 15-lea sezon (Imagine: Hepta)

Prezentatorul Ryan Seacrest - singurul membru din echipa originală din 2002 care a fost menţinut de producători până în prezent - şi actualii membri ai juriului - Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. şi Keith Urban - vor participa la ultimul sezon al acestui show TV, care va debuta în ianuarie 2016.

Postul de televiziune Fox a adăugat că această emisiune, concepută sub forma unui concurs de interpretare muzicală, care a lansat carierele unor artişti de renume precum Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Chris Daughtry şi Adam Lambert, va deveni "un eveniment de celebrare care se va întinde pe durata unui întreg sezon", în 2016, în plus faţă de sarcina obişnuită a juraţilor, ce constă în căutarea şi găsirea "superstarului suprem". Învingătorii de la emisiunea "American Idol" au câştigat împreună, după ce şi-au lansat carierele muzicale, 13 premii Grammy - din care şapte trofee au fost câştigate de Carrie Underwood. Cu toate acestea, emisiunea "American Idol" nu a mai descoperit niciun câştigător de Grammy în aproape un deceniu.

După apariţia pe scena muzicală a talentatelor Kelly Clarkson şi Carrie Underwood, show-ul "American Idol" şi-a atins maximul de audienţă în cel de-al cincilea sezon, în 2006, când emisiunile sale săptămânale generau o audienţă medie de 31,1 milioane de telespectatori. După aceea, audienţa a început să scadă în anii următori, în parte şi din cauza schimbării de componenţă a juriului - plecarea Paulei Abdul a schimbat complet relaţiile dintre ceilalţi juraţi, la fel ca includerea în juriul emisiunii, pentru un sezon, a prezentatoarei Ellen DeGeneres -, dar şi a faptului că producătorii nu au mai reuşit să găsească un cântăreţ suficient de talentat pentru a lansa albume care să fie ulterior recompensate cu discul de platină.

Adevăratul declin al emisiunii a început însă în anul 2010, când celebrul Simon Cowell a părăsit "American Idol" pentru a se alătura juriului unei emisiuni muzicale rivale, "The X Factor". Deşi acea emisiune a rezistat doar trei sezoane în Statele Unite, Simon Cowell nu a mai revenit niciodată în juriul emisiunii "American Idol". Apariţia unor emisiuni-concurs de interpretare muzicală, precum "The X Factor" şi "The Voice", au dus la o suprasaturare a pieţei, determinând în mod invariabil o scădere a audienţei show-ului "American Idol".

Deşi "American Idol" şi-a regăsit o anumită stabilitate în ultimii ani, în special datorită juriului alcătuit din Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. şi Keith Urban, audienţa sa a continuat să scadă, ajungând la doar 11 milioane de telespectatori pentru cel de-al 14-lea sezon. Deşi această cifră ar reprezenta în condiţiile actuale un veritabil succes pentru orice serial sau sitcom, costurile de producţie ale emisiunii şi salariile vedetelor invitate să apară în "American Idol" sunt atât de mari, încât emisiunea pur şi simplu nu mai poate continua (deşi, aşa cum au subliniat jurnaliştii de la revista Billboard, membrii juriului au acceptat o mică scădere a onorariilor, pentru a reveni în cel de-al 15-lea sezon, care va fi şi ultimul).

Cel de-al 14-lea sezon al emisiunii "American Idol" a debutat pe 7 ianuarie şi se va încheia pe 13 mai.

Câştigătorul celui de-al 13-lea sezon, difuzat în 2014, a fost cântăreţul Caleb Johnson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici