"Shutter Island" a devansat "Avatar" în box office-ul românesc

Filmul "Shutter Island", de Martin Scorsese, a devansat "Avatar"-ul lui James Cameron, care, timp de zece săptămâni, a deţinut titlul de lider al box office-ului românesc de weekend, informează Agenţia Champions.

100 afișări
Imaginea articolului "Shutter Island" a devansat "Avatar" în box office-ul românesc

"Shutter Island" a devansat "Avatar" în box office-ul românesc

Cel mai nou film realizat de Martin Scorsese, "Shutter Island", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a avut, în weekend-ul premierei, încasări de 386.904 lei şi 20.838 de spectatori.

Lungmetrajul "Shutter Island" este realizat după volumul omonim al lui Dennis Lehane.

"Shutter Island" este o poveste puternică, despre misterul ce învăluie o insulă-fortăreaţă care găzduieşte un azil de nebuni criminali. Acţiunea este plasată în 1954, anul în care Războiul Rece a atins apogeul. Ofiţerul de poliţie Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio, de trei ori nominalizat la Oscar) şi noul său partener (Mark Ruffalo) pleacă spre Shutter Island pentru a investiga dispariţia neplauzibilă a unei criminale extraordinar de inteligente dintr-o cameră zăvorâtă a impenetrabilului Ashecliffe Hospital. Înconjuraţi de psihiatri şi pacienţi periculoşi pe îndepărtata insulă, spulberată de vânturi, cei doi sosesc într-o atmosferă volatilă ce sugerează că nimic nu este ceea ce pare. Un uragan ia insula cu asalt, iar investigaţia se mişcă repede. Pe măsură ce se înteţeşte furtuna, suspiciunile şi misterele devin tot mai înfiorătoare. Apar zvonuri teribile despre conspiraţii întunecate, experimente medicale ce frizează fantasticul, coşmarul, tehnici de control asupra minţii, pavilioane secrete, poate şi o atingere de supranatural, dar nicio dovadă concretă. Mişcându-se în umbră într-un spital bănuit de acte incredibile comise de pacienţi "alunecoşi", dar şi de doctori la fel de ingenioşi în rău, Teddy începe să înţeleagă că, cu cât mai profund avansează ancheta, cu atât sunt mai mari şansele să nu mai părăsească viu insula.

"Avatar", de James Cameron, a avut, weekend-ul trecut, încasări de 364.353 de lei şi 16.422 de spectatori. Lungmetrajul "Avatar", care a costat peste 500 de milioane de dolari - 300 de milioane de dolari pentru producţie şi 200 de milioane de dolari pentru marketing -, a câştigat, recent, două premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", şi este considerat unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar, unde are nouă nominalizări.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc s-a clasat "Ziua Îndrăgostiţilor/Valentine's Day", cu încasări de 155.805 lei şi 9.493 de spectatori. Distribuţia de excepţie a filmului "Valentine's Day" prezintă poveştile încâlcite şi diverse de viaţă ale unui grup pestriţ de oameni din Los Angeles, dintre care unii trec de la dragoste la despărţire într-o singură zi, de Ziua Îndrăgostiţilor. Din distribuţie fac parte Jessica Alba, Jessica Biel, Julia Roberts, Taylor Lautner.

Pe poziţia a patra s-a clasat "Spionul din vecini/ The Spy Next Door", cu încasări de 82.468 de lei şi 4.776 de spectatori. Filmul spune povestea lui Bob Ho ( Jackie Chan), un super agent CIA sub acoperire, care, de-a lungul timpului, a reuşit să doboare numeroşi dictatori, terorişti şi chiar imperii malefice. Asta până când s-a lovit de cea mai complicată misiune a carierei sale: să fie babysitter.

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc s-a situat "The Wolfman/ Omul-lup", de Joe Johnston, care a avut încasări de 57.539 de lei şi 3.293 de spectatori. Din distribuţia thrillerului fac parte Emily Blunt, Anthony Hopkins şi Benicio Del Toro.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.344.363 de lei şi 72.880 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici