Simona Halep, în FINALA de la Roland Garros după ce a învins-o pe Garbine Muguruza: "Voi încerca doar să fac asta"/ Momentul decisiv al partidei

Simona Halep (1 WTA, 26 de ani) s-a calificat în finala acestei ediţii de la Roland Garros (Franţa). Liderul mondial a învins-o pe Garbine Muguruza.

7430 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, în FINALA de la Roland Garros după ce a învins-o pe Garbine Muguruza: "Voi încerca doar să fac asta"/ Momentul decisiv al partidei

LIVE | Meciul dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza se joacă ACUM

"Ştiam că trebuie să fiu agresivă, să joc rapid şi totul a decurs bine. Am fost puternică pe picioare şi mental. Am avut încredere pe tot parcursul partidei. Am avut mare încredere după primul set, că aveam meciul în mână. Nu am renunţat şi am crezut în fiecare lovitură.

E o mare oportunitate pentru mine să joc în finală. Voi încerca doar să fac mai mult decât anul trecut să fiu mai bună şi voi vedea ce se va întâmpla", a spus Simona la finalul partidei cu Muguruza. 

Halep a învins-o pe spaniola de pe locul 3 mondial cu 6-1, 6-4, după o oră şi 34 de minute. Este a doua finală consecutivă la Roland Garros pentru Simona şi a doua în acest an, după cea de la Australian Open, pierdută în faţa lui Caroline Wozniacki.

În finală, Halep o va întâlni pe câştigătoarea duelului american Madison Keys (13 WTA) - Sloane Stephens (10 WTA).

 

Muguruza 6-1, 6-4

UPDATE ora 17:23 Simona echilibrează setul, după ce face re-breakul. Chiar dacă Garbine a punctat pe parcursul actului secund datorită serviciului, spaniola nu-şi mai găseşte cadenţa şi Halep are răspuns pentru fiecare serie a adversarei sale.

UPDATE ora 17:10  Halep profită de propriul serviciu şi reduce din dieferenţă. Închide gameul cu o minge luată rapid, din urcare, îngropată în terenul adversarei. Fata în negru urmează la serviciu. Pe Philippe Chatrier e prezent şi Iron Mike Tyson, unul dintre cei mai talentaţi şi mai controversaţi exponenţi ai nobilei arte.

UPDATE ora 17:07 Apar fluctuaţii în jocul constănţencei, apar şi primele semne de nervozitate. Nu poate specula mingea de break de care beneficiază, loveşte cu tărie racheta de teren şi pierde gameul 4. Garbine declanşează ofensiva pentru câştigarea setului şi se desprinde pe "ceasul" din colţul terenului, 3-1.

UPDATE ora 16:45  Halep confiscă primul set, 6-1, şi îşi lipeşte privirea în terenul advers. Garbine nu găseşte soluţii, se uită spre cer şi pare că loiviturile sale şi-au pierdut din forţă.

 

 

UPDATE ora 16:30 Cu un cross a la Martina Hingis şi un as precis, Halep îşi valorifică serviciul şi schimbă tabela, 4-0, după un joc solid, care denotă încredere în armele sale de bază: deplasarea în teren şi gama variată de lovituri eficiente.

 

 

 

 

UPDATE ora 16:13 Eleva lui Darren Cahill profită de începutul slab al ibericei, care intră greu în meci şi face breakul. Apariţii surprinzătoare în loja Simonei. Lângă familia constănţencei şi lângă Virginia Ruzici au luat loc Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, mari pasionaţi de tenis.

 

UPDATE ora 17:10

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici