Simple Minds a lansat albumul "Graffiti Soul"

Formaţia scoţiană Simple Minds a lansat albumul "Graffiti Soul", cel de-al 15-lea material discografic din carieră, informează casa de discuri Universal Music.

96 afișări
Imaginea articolului Simple Minds a lansat albumul "Graffiti Soul"

Simple Minds a lansat albumul "Graffiti Soul" (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

De-a lungul celor trei decenii de carieră, trupa s-a bucurat de un mare succes, ajungând de trei ori pe primul loc în topul celor mai bune albume din Marea Britanie.

Înainte de lansarea noului material, "Graffiti Soul", solistul Jim Kerr declara: "Noul nostru album va avea un sound fresh şi va fi un material complet, cu piese memorabile".

Potrivit lui Kerr, pe albumul "Graffiti Soul" sunt incluse cele mai energice şi mai îndrăzneţe piese pe care Simple Minds le-a compus vreodată.

"Graffiti Soul", cel de-al 15-lea material de studio al trupei Simple Minds, produs de aceasta împreună cu Jez Coad şi mixat de Bob Clearmountain, reuneşte piese compuse în Roma, Sicilia, Anvers şi Glasgow şi înregistrate în Studiourile Rockfield de lângă Monmouth, în Ţara Galilor.

Precedentul album al trupei a fost "Black & White", lansat în 2005.

Trupa Simple Minds şi-a câştigat reputaţia internaţională în anii '80, după ce melodia "Don't You Forget About Me" a fost folosită în filmul "The Breakfast Club". În acel deceniu, trupa a ajuns în fruntea clasamentelor muzicale din Marea Britanie, cu trei albume lansate consecutiv.

Anul trecut, membrii trupei Simple Minds au sărbătorit 30 ani de carieră printr-un turneu în Europa, "30 Years Live", care s-a ţinut cu casa închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici