Simple Minds au concertat pentru o Sală Polivalentă pe jumătate goală

Trupa scoţiană Simple Minds a susţinut, marţi seară, un concert în Capitală, publicul ocupând însă mai puţin de jumătate din locurile Sălii Polivalente, unde a avut loc recitalul.

71 afișări
Imaginea articolului Simple Minds au concertat pentru o Sală Polivalentă pe jumătate goală

Simple Minds au concertat pentru o Sală Polivalentă pe jumătate goală (Imagine: Georgiana Iacob/Mediafax Foto)

Show-ul a debutat puţin după ora 21.00, după un recital susţinut de formaţia Jukebox, una dintre cele mai de succes trupe de coveruri din România.

Membrii trupei Simple Minds au urcat pe scenă şi au dat startul concertului cu piesa "Sanctify Yourself", continuând cu "Stars Will Lead The Way". Au urmat apoi şi hituri precum "Hypnotized", "Don't You (Forget About Me)", "Alive and Kicking", "Mandela Day" şi "Belfast Child".

Chiar dacă o parte din spectatori s-au strâns în faţa scenei, atmosfera din Polivalentă a rămas rece, mulţi dintre cei prezenţi ocupând răsfiraţi numeroasele locuri rămase libere în Sala Polivalentă, a cărei capacitate este de 6.000 de locuri. De altfel, nu puţini au fost şi cei care au părăsit concertul trupei, al cărei solist, Jim Kerr, a declarat într-o conferinţă care a precedat show-ul că formaţia este pregătită să se ofere 100% publicului român, cu care se află la o a doua întâlnire, după ce în 2003 a concertat la festivalul Cerbul de Aur din Braşov.

Concertul de la Bucureşti, care s-a încheiat în jurul orei 23.00, face parte din turneul ce promovează albumul "Graffiti Soul", cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Cu un sound contemporan, dar în acelaşi timp păstrând elementele caracteristice care au definit Simple Minds de-a lungul anilor, "Graffiti Soul" a urcat pe locul zece în topul albumelor din Marea Britanie şi pe locul 9 în European Top 100 Album Chart.

Organizatorul concertului Simple Minds la Bucureşti a fost D&D East Entertainment. Recitalul Simple Minds a fost iniţial anunţat pentru data de 20 noiembrie 2009, ulterior amânat pentru februarie sau martie 2010, după care organizatorii au anunţat că show-ul se va ţine pe 15 decembrie 2009.

Luând fiinţă în 1977, la Glasgow, Scoţia, Simple Minds este una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor '80 şi '90, putându-se mândri cu 20 de piese care au ajuns în Topurile 20 internaţionale, în decursul celor peste trei decenii de carieră. Simple Minds a avut vânzări de peste 35 de milioane de albume, cinci albume pe locul întâi şi a fost votată cea mai bună trupă live de prestigioasa revistă Q.

De-a lungul anilor, Simple Minds a avut nenumărate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzând trei show-uri în cadrul cărora au fost headlineri pe Stadionul Wembley din Londra.

Vocea solistului Jim Kerr este, fără îndoială, una dintre cele mai bune de pe scena pop-rock, iar stilul Simple Minds a influenţat trupe ca The Killers, Muse, Keane, Moby şi Manic Street Preachers.

În prezent, trupa este compusă din membrii fondatori Jim Kerr, Charlie Burchill (chitară, clape) şi bateristul Mel Gaynor, alături de Andy Gillespie (clape) şi Eddie Duffy (chitară bas).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici