Singura reşedinţă privată din Bucureşti care are adăpost anti-atomic, anti-chimic, anti-extratereştri, anti-tot şi e poleită cu aur FOTO

Să zicem că ar fi posibil. Să zicem că s-ar întâmpla exact ca în melodia populară, “Deschide, Gropare, Mormântul”. Adică Nicu şi cu Leana Ceauşescu ar ieşi din groapă şi s-ar întoarce pe pământ sub formă de stafii, spiriduşi, fantome, sau ce vor ei. Unde s-ar duce prima dată? Acasă. Acasă în Bulevardul Primăverii din Bucureşti, “Obiectivul P50” pentru Directia a V-a, Securitate. Home, sweet home. Să vadă şi ei ce s-a mai furat, cât s-a mai schimbat, ce s-a ales de agoniseala lor. Unde-s câinii? Dar păunii? Eu mă aflam cu treabă prin zona şi am intrat la un tur standard de 40 de lei cu mască şi papuci albaştri din plastic, să vad cu ochii mei în ce mare lux se lăfăia familia Ceauşescu. Nu mi s-a părut cine ştie ce opulenţă, am văzut case cu deranj mai mare, cu siguranţă că mulţi dintre super bogaţii din România de azi se laudă cu mai mult.

6823 afișări
Imaginea articolului Singura reşedinţă privată din Bucureşti care are adăpost anti-atomic, anti-chimic, anti-extratereştri, anti-tot şi e poleită cu aur FOTO

FOTO House of Ceausescu

Dacă Elena şi Nicolae s-ar întoarce noaptea în casa în care au locuit din anul 1965 şi până în dimineaţă zilei de 21 decembrie1989, s-ar simţi foarte singuri în toată hardughia, că luminile sunt stinse. Noaptea, acolo trebuie să fie înfricoşător cu toate mobilele alea vechi, cu toate pozele lor şi-ale copiilor lor (doi sunt morţi, Nicu şi cu Zoia) făcute în casă, de Crăciun, lîngă pom. Horror cu marmură de Ruşchiţa, perdele de Paşcani, lambriuri din nuc, cristale de Mediaş, covoare de Cisnădie, toate oboselile demodate.
 
 
Elena avea grijă de covoarele persane primite în dar de la şahul Iranului şi umbla în papuci de casă
 
Timpul s-a oprit în Vila din Primăverii în dimineaţa zilei de 21 decembrie 1989, când Elena şi Nicolae Ceauşescu au plecat nervoşi, precipitaţi şi supăraţi la ultimul miting. Noaptea de 21 spre 22 au petrecut-o în CC, seara au cinat pentru ultima dată cu Zoia şi cu Valentin, Nicu era la Sibiu. De atunci, casa nu a mai fost a lor. Toţi au spus că Ceauşescu trăia în mare lux, dar pe bune, ce bogătan din zilele noastre s-ar lauda cu covoare de Cisnădie şi perdele de Paşcani? Ceauşescu avea desigur mult spaţiu şi mult kitch. 
 
 
Palat cu 80 de camere, piscină, cinema şi adăpost antiatomic
 
Ziua trebuie să vină Fantoma Elena şi Fantomul Niculae să vădă cum se plimbă turiştii români şi străini cu mască în palatul lor de 80 de camere plus alte vreo 70 de încăperi la subsol. Ce caută străinii aceia acolo? Un pic de senzaţional. Un pic de voyeurism. Un pic de acces la viaţă privată a celor care au dus România “pe cele mai înalte culmi ale progesului şi civilizaţiei”, adică direct în foame, frig şi frică. Să vadă cum le pozează baia poleită cu aur, hainele, pijamalele. 
 

Citeşte continuarea articolului pe B365

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici