Slash, AC/DC şi Rush, marii câştigători ai galei Classic Rock Awards 2010

Slash, fostul chitarist al grupului american Guns N' Roses, trupa australiană AC/DC şi grupul canadian Rush au primit, miercuri, cele mai importante premii decernate în cadrul galei Classic Rock Roll of Honour 2010, informează contactmusic.com.

79 afișări
Imaginea articolului Slash, AC/DC şi Rush, marii câştigători ai galei Classic Rock Awards 2010

Slash (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Slash", materialul discografic solo lansat de chitarist în 2010, a fost desemnat "albumul anului" în cadrul acestei gale organizate de editorii revistei Classic Rock în sala de concerte Roundhouse din Londra. Gala a fost prezentată de Alice Cooper.

Albumul rockerului american a concurat cu cele ale trupelor Kiss, Iron Maiden şi Wolfmother.

Rockerii australieni de la AC/DC au triumfat la categoria "cea mai bună trupă rock a anului", iar John Paul Jones, basistul trupei Led Zeppelin, a fost ovaţionat de publicul prezent în momentul în care a urcat pe scenă pentru a primi premiul pentru contribuţia extraordinară la dezvoltarea muzicii.

Trei membri ai grupului Black Sabbath au fost premiaţi în cadrul galei de miercuri - basistul Geezer Butler, care a primit premiul Metal Guru, regretatul Ronnie James Dio, recompensat postum cu premiul Tommy Vance Inspiration, şi fostul solist al acestui grup de legendă, Glenn Hughes, care a primit Childline Rocks Award.

Trupa canadiană Rush a fost recompensată cu Living Legend Award, trofeul fiind înmânat solistului Geddy Lee.

Printre ceilalţi artişti recompensaţi în cadrul galei Classic Rock 2010 s-au numărat trupa Rolling Stones, care s-a impus la categoria "cea mai bună relansare a anului", pentru reeditarea albumului "Exile On Main Street", şi solistul Roy Wood, recompensat cu Classic Songwriter Award.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici