"Smoke on the Water" a celor de la Deep Purple - cel mai tare riff de chitară al tuturor timpurilor

Piesa "Smoke on the Water" a trupei Deep Purple are cel mai tare riff de chitară din toate timpurile, potrivit unui sondaj realizat de către prestigioasa Tech Music School din Londra în rândul elevilor săi.

108 afișări
Imaginea articolului "Smoke on the Water" a celor de la Deep Purple - cel mai tare riff de chitară al tuturor timpurilor

"Smoke on the Water" a celor de la Deep Purple - cel mai tare riff de chitară al tuturor timpurilor

În muzică, un riff este o frază muzicală simplă şi foarte ritmată, motiv care se repetă ca fond sau ca temă principală într-o piesă. Şi muzica clasică se bazează uneori pe un riff simplu, cum este cazul "Bolero"-ului lui Ravel.

În topul realizat de Guitar-X din cadrul Tech Music School, cel mai tare riff de chitară al tuturor timpurilor este în piesa "Smoke On The Water" – Deep Purple (1973), urmat, pe locul al doilea, de "Smells Like Teen Spirit" – Nirvana (1991), informează Guitarist.co.uk.

Pe locul al treilea s-a clasat piesa celor de la Aerosmith - "Walk This Way" (1975), poziţia a patra fiind ocupată de celebra "Purple Haze" a lui Jimi Hendrix (1967), iar a cincea, de Guns 'N Roses, cu "Sweet Child O Mine" (1987).


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici