Snoop Dogg a primit viză de intrare pe teritoriul Australiei, după un an de interdicţie

Autorităţile australiene au decis să anuleze interdicţia de intrare în ţară impusă rapperului american Snoop Dogg la sfârşitul lui aprilie 2007, cântăreţul urmând ca în octombrie să susţină un turneu pe continent, alături de Ice Cube.

22 afișări
Imaginea articolului Snoop Dogg a primit viză de intrare pe teritoriul Australiei, după un an de interdicţie

Snoop Dogg a primit viză de intrare pe teritoriul Australiei, după un an de interdicţie (Imagine: Mediafax/AFP)

În aprilie 2007, cântăreţul, în vârstă de 35 de ani, pe numele său adevărat Calvin Broadus Jr., nu a primit viză de intrare pe teritoriul Australiei din cauza cazierului său. Snoop Dogg trebuia, atunci, să participe la ceremonia MTV Australian Video Music Awards.

Conform criticilor, versurile melodiilor lui Snoop Dogg sunt rasiste şi sexiste.

"A trecut testele pentru obţinerea vizei, aşa că o va primi", a declarat un oficial al biroului de imigrări australian, citat de Reuters. Astfel, viza obţinută îi va permite lui Snoop Dogg să stea în Australia, timp de 17 zile, începând cu 21 octombrie.

Pe 11 aprilie 2007, Snoop a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi la cinci ani de libertate sub supraveghere, după ce a recunoscut că este vinovat de deţinere ilegală de arme şi posesie de droguri.

La sfârşitul lunii martie 2007, Snoop Dogg şi-a anulat concertele din Marea Britanie din cadrul unui turneu european, pentru că i-a fost refuzată o viză pentru intrarea pe teritoriul acestui stat după ce a fost arestat pentru tulburarea ordinii publice, în 2006, pe un aeroport londonez.

Star al stilului "gangsta rap", Snoop Dogg figurează în prezent ca acuzat în mai multe procese legate de port ilegal de armă şi consum de droguri în Statele Unite.

În 1993, acesta a fost judecat pentru omor, dar a fost achitat.

Rapperul american Snoop Dogg va susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti, pe 19 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici