Şoferul maşinii, care ar fi provocat moartea prinţesei Diana, identificat de un cuplu

O fostă gardă de corp ar putea fi şoferul unui automobil alb marca Fiat Uno care s-a aflat în tunelul de sub podul Alma din Paris în clipele premergătoare accidentului în care şi-a pierdut viaţa prinţesa Diana, potrivit unor martori francezi audiaţi în cadrul anchetei judiciare, informează AFP.

189 afișări
Imaginea articolului Şoferul maşinii, care ar fi provocat moartea prinţesei Diana, identificat de un cuplu

Şoferul maşinii, care ar fi provocat moartea prinţesei Diana, identificat de un cuplu

Georges şi Sabine Dauzonne au identificat, în fotografiile prezentate la audierea de luni din cadrul anchetei judiciare asupra morţii prinţesei Diana, fosta gardă de corp Le Van Thanh ca posibil şofer al automobilului care a ieşit din tunel după accident.

În jurul orei 00.30, pe 31 august 1997, George Dauzonne mergea cu maşina în apropiere de tunel şi a fost nevoit să încetinească pentru a evita un Fiat Uno de culoare albă, acelaşi tip de automobil deţinut de soacra sa.

Ancheta britanică a stabilit deja că maşina marca Mercedes care îi transporta pe Diana şi pe iubitul său, Dodi al-Fayed, a intrat în coliziune cu un automobil Fiat Uno de culoare albă chiar înainte de accident, dar această maşină nu a fost descoperită până acum.

Audiaţi separat, soţii Dauzonne l-au identificat în cinci dintre fotografiile prezentate de judecător pe Le Van Thanh ca posibil şofer al Fiat-ului. Printre aceste fotografii s-a numărat şi una realizată de fotograful francez James Andanson.

Cei doi soţi Dauzonne au mai spus că în spatele maşinii stătea un câine de talie mare, care purta o bandana sau o botniţă. Soţii au subliniat, însă, că a trecut mult timp de la accident şi că este posibil ca memoria să-i înşele. Fosta gardă de corp posedă, de altfel, un câine Rottweiler şi un Fiat Uno de culoare roşie, care a fost revopsit în acea perioadă, dar nu se ştie dacă înainte sau după accident.

Ancheta desfăşurată de Scotland Yard a stabilit, la mijlocul lunii decembrie 2006, că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă cu care şoferul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de paparazzi. În raport a fost evocat, fără a i se da numele, şoferul unui automobil Fiat Uno de culoare albă, care este proprietarul a doi câini Rottweiler. Potrivit raportului, poliţia franceză a eliminat acest element din anchetă pentru că automobilul nu prezenta urme de coliziune.

Ancheta judiciară, care a început pe 2 octombrie la Londra, trebuie să răspundă la patru întrebări importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului şi "modul în care au murit persoanele decedate". Ancheta, care ar putea dura şase luni, nu este un proces, nu are scopul de a acuza sau condamna pe cineva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici