Sofia Coppola, printre regizorii posibili ai filmului "Twilight 4"

Mai mulţi cineaşti nominalizaţi sau premiaţi la galele Oscar se află pe lista producătorilor francizei "Twilight" pentru a regiza cel de-al patrulea film din această serie, intitulat "The Twilight Saga: Breaking Dawn", informează accesshollywood.com.

97 afișări
Imaginea articolului Sofia Coppola, printre regizorii posibili ai filmului "Twilight 4"

Sofia Coppola, printre regizorii posibili ai filmului "Twilight 4" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Entertainment Weekly, compania Summit, care produce această franciză, se află în negocieri cu Sofia Coppola - nominalizată la premiile Oscar pentru "Lost in Translation/ Rătăciţi printre cuvinte" -, Gus Van Sant - nominalizat la Oscar pentru "Milk - Preţul curajului" - şi Bill Condon, scenaristul premiat cu Oscar pentru "Gods and Monsters/ Sfârşit de drum" şi nominalizat din nou la premiile Academiei de film americane pentru scenariul musicalului "Chicago".

Agentul de presă al regizorului Gus Van Sant a confirmat deja această informaţie, nu însă şi cel al Sofiei Coppola sau al lui Bill Condon.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, compania Summit Entertainment nu se va pronunţa asupra numelui viitorului regizor până când scenarista Melissa Rosenberg nu va termina de scris scenariul pentru acest proiect cinematografic, despre care presa de specialitate americană afirmă că va fi lansat sub forma a două lungmetraje.

Cel de-al treilea film din serie, intitulat "Saga Amurg: Eclipsa", regizat de David Slade, va fi lansat pe 30 iunie.

Filmul "The Twilight Saga: Breaking Dawn" este aşteptat pe marile ecrane în 2011.

Primele două lungmetraje din această franciză de succes - "Amurg" şi "Saga Amurg: Lună Nouă" - au obţinut împreună încasări de 1,08 miliarde de dolari. Franciza "Twilight" are la bază volumele scrise de Stephenie Meyer, vândute în peste 85 de milioane de copii, în mai mult de 50 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici