Sofia Coppola se va căsători pe 27 august

Regizoarea americană Sofia Coppola, fiica renumitului cineast Francis Ford Coppola, se va căsători cu iubitul ei, cântăreţul francez Thomas Mars, pe 27 august, în Italia.

125 afișări
Imaginea articolului Sofia Coppola se va căsători pe 27 august

Sofia Coppola se va căsători pe 27 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căsătoria va avea loc la Palazzo Margherita, o vilă imensă ce aparţine tatălui regizoarei, cineastul Francis Ford Coppola, informează contactmusic.com.

Casa a fost construită în secolul al 19-lea, este situată în localitatea Bernalda, un mic oraş din provincia Matera din regiunea italiană Basilicata, de unde este originară familia Coppola. Bernalda se află aproape de mare, în golful Tarente din sudul Italiei, situat între "tocul" şi "talpa" Peninsulei italice. Agostino, bunicul lui Francis Ford Coppola, a plecat din această localitate în 1904, către America, încercând să facă avere şi să reuşească în lumea filmului.

Sofia Coppola şi Thomas Mars, care alcătuiesc un cuplu de mai mulţi ani, au împreună două fiice - Cosima, născută în iunie 2010, şi Romy, născută în noiembrie 2006.

Sofia a mai fost căsătorită cu regizorul Spike Jonze, de care a divorţat în 2003.

Potrivit presei italiene, la această ceremonie vor fi prezente câteva nume sonore de la Hollywood, precum vărul Sofiei, actorul Nicolas Cage, Al Pacino, Sylvester Stallone şi Steven Spielberg.

Fiica lui Francis Ford Coppola, regizorul a patru filme premiate cu Oscar, printre care "Naşul" şi "Apocalipsul acum", Sofia Coppola a obţinut la rândul ei premiul Academiei americane pentru cel mai bun scenariu original, pentru "Rătăciţi printre cuvinte", în 2004. Tânăra cineastă americană a semnat regia filmelor "Virgin suicides/ Sinuciderea fecioarelor" (1999), "Lost in Translation/ Rătăciţi printre cuvinte" (2003), "Marie-Antoinette" (2006) şi "Undeva/ Somewhere" (2010) - recompensat în 2010 cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia.

Thomas Mars este solistul şi liderul trupei Phoenix, un grup francez de rock alternativ, recompensat cu premiul Grammy în 2010, la categoria "cel mai bun album de rock alternativ" pentru materialul discografic "Wolfgang Amadeus Phoenix".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici