Solistul trupei The Smashing Pumpkins: Fac ceva pe Radiohead şi pe muzica lor pompoasă

Billy Corgan, solistul trupei americane The Smashing Pumpkins, a criticat în termeni duri grupul britanic Radiohead, a cărui muzică o consideră "pompoasă".

212 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei The Smashing Pumpkins: Fac ceva pe Radiohead şi pe muzica lor pompoasă

The Smashing Pumpkins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit jurnaliştilor de la Le Figaro, orice strategie este bună pentru a-ţi face publicitate înainte de lansarea unui nou album. În condiţiile în care noul album al trupei The Smashing Pumpkins va fi lansat în iunie, Billy Corgan, solistul grupului, pare să fi ales această tactică, apelând la cuvinte dure la adresa trupei Radiohead.

Cu ocazia unui interviu acordat revistei britanice Antiquiet, cântăreţul şi chitaristul american a vorbit despre cultura populară actuală şi despre felul în care ea este percepută. Billy Corgan a profitat de această ocazie pentru a lansa o "înţepătură" la adresa grupului Radiohead: "Fac ceva pe Radiohead şi pe muzica lor pompoasă. În sistemul nostru actual, Jonny Greenwood (chitaristul trupei Radiohead, n.r.) este plasat deasupra lui Ritchie Blackmore (chitaristul trupei Deep Purple, n.r.). Acest fapt ar fi fost de neconceput în lumea în care eu am crescut".

Înfiinţată în 1988, desfiinţată în 2000 şi reformată în 2006, trupa americană The Smashing Pumpkins revine pe piaţă cu cel de-al şaptelea album, "Oceania", care va fi lansat pe 18 iunie. Discul a fost înregistrat în studioul privat al lui Billy Corgan, la Chicago, cu ceilalţi trei membri ai trupei - chitaristul Jeff Schroeder, toboşarul Mike Byrne şi basistul Nicole Fiorentino.

Cel mai recent album de studio al trupei americane se numeşte "Zeitgeist" şi a fost lansat în 2007. Fondat în 1987, grupul rock The Smashing Pumpkins a cunoscut succesul la mijlocul anilor '90 cu albumele "Siamese Dream" (1993) şi "Mellon Collie and The Infinite Sadness" (1995).

Radiohead este o trupă britanică de rock alternativ din Oxfordshire. Membrii formaţiei sunt Thom Yorke (voce, chitară, electronics), Jonny Greenwood (chitară), Ed O'Brien (chitară, backing vocals), Colin Greenwood (bas, sintetizator) şi Phil Selway (tobe, percuţie). De-a lungul carierei, trupa Radiohead a vândut peste 25 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici