Sondaj BBC: Cântecul "Common People" al trupei Pulp, desemnat imnul curentului britpop

Single-ul "Common People" al trupei Pulp a fost desemnat imnul curentului muzical britpop - un subgen al rockului alternativ britanic -, în urma unui sondaj organizat de BBC Radio 6 Music.

80 afișări
Imaginea articolului Sondaj BBC: Cântecul "Common People" al trupei Pulp, desemnat imnul curentului britpop

Sondaj BBC: Cântecul "Common People" al trupei Pulp, desemnat imnul curentului britpop (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Lansată în 1995, celebra piesă a trupei Pulp a învins single-ul "Bitter Sweet Symphony" al grupului The Verve, clasat pe locul al doilea în acest sondaj realizat de BBC Radio 6 Music, la care au participat peste 30.000 de persoane, informează contactmusic.com.

Trupa Oasis a fost de două ori menţionată în acest clasament, ocupând locul al treilea, cu piesa "Don't Look Back in Anger", şi locul al patrulea, cu hitul "Wonderwall".

Pe poziţia a cincea s-a clasat "Parklife", o piesă lansată de grupul Blur, marele rival al trupei Oasis din anii '90.

Topul 10 al celor mai populare piese britpop este completat, în ordine, de cântecele "Animal Nitrate" (Suede), "Girls & Boys" (Blur), "Slight Return" (The Bluetones), "Disco 2000" (Pulp) şi "Girl From Mars" (Ash).

Sondajul a fost organizat pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la naşterea curentului muzical britpop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici