Sony Pictures a avut, în 2009, încasări record pe plan internaţional

Studiourile Sony Pictures se bucură, în ciuda crizei mondiale, de un an excepţional din punct de vedere al încasărilor, obţinând, în 2009, încasări record pe plan internaţional - peste 1,63 miliarde de dolari, informează Variety.com.

24 afișări
Imaginea articolului Sony Pictures a avut, în 2009, încasări record pe plan internaţional

Sony Pictures a avut, în 2009, încasări record pe plan internaţional

Reprezentanţii Sony Pictures au declarat, luni, că suma de 1,63 de miliarde de dolari reprezintă un nou record, depăşind precedentul record al companiei, stabilit în 2006.

Thrillerul SF "2012" a obţinut încasări de 165,2 milioane de dolari, ocupând poziţia a cincea în clasamentul filmelor cu cel mai bun debut din toate timpurile pe plan internaţional.

Acest film este, totodată, cel mai bun debut al unui film original, care nu reprezintă o continuare a unei alte pelicule.

Printre filmele de succes pe plan internaţional, lansate de Sony, se numără documentarul despre Michael Jackson, "This Is It" (155,2 milioane de dolari), "Îngeri şi Demoni" (352 milioane de dolari) şi "Terminator - Salvarea" (220,6 milioane de dolari).

De la începutul anului şi până în prezent, cele mai mari încasări pe plan internaţional au fost obţinute de 20th Century Fox (1,79 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici