Sora Cristina a câştigat finala concursului "The Voice" din Italia - VIDEO

Sora Cristina, o călugăriţă siciliană, a câştigat joi seară versiunea italiană a concursului televizat de interpretare "The Voice", după ce a obţinut, progresiv, în ultimele săptămâni, admiraţia a milioane de fani din Italia şi din lumea întreagă.

585 afișări
Imaginea articolului Sora Cristina a câştigat finala concursului "The Voice" din Italia - VIDEO

Sora Cristina a câştiga finala concursului "The Voice" din Italia

Fără să pară tulburată de victoria ei, obţinută cu 62% din totalul voturilor exprimate, în faţa tânărului rocker Giacomo Voli, sora Cristina a cerut publicului să recite împreună rugăciunea "Tatăl Nostru" pentru "a mulţumi astfel Celui de sus, de deasupra noastră".

"Vreau ca Iisus să fie aici cu noi, este un vis", a spus ea după ce a primit trofeul emisiunii-concurs "The Voice of Italy". Tânăra călugăriţă în vârstă de 25 de ani a mulţumit, de asemenea, antrenorului ei, rapperul J-Ax, pentru faptul că a "apărat-o" adeseori de aceia care o criticau.

La rândul ei, cântăreţul care s-a descris ca "un diavol în faţa apei sfinţite" a considerat "incredibil" parcursul sorei Cristina, care a venit la braţul lui, joi seară pe scenă, la acest concurs între patru finalişti, într-o ţinută riguroasă - o rochie neagră şi un voal negru. J-Ax a încurajat-o să "schimbe lucrurile, să dea un exemplu important".

"Eu am un dar şi vreau să vi-l ofer", a spus, pe 19 mai, Cristina Sciuccia, atunci când cei patru juraţi din acest concurs de talente, care tocmai o aleseseră după o audiţie pe nevăzute, au întrebat-o ce căuta într-o astfel de emisiune. Prezenţa ei era şocantă în acest concurs rezervat mai degrabă amatorilor de paiete.

Celebra cântăreaţă şi prezentatoare Raffaella Carra, complet şocată, a întrebat-o dacă era o călugăriţă adevărată şi ce credea despre papa Francisc, din care tânăra siciliană spune că se inspiră.

"Toate acestea se întâmplă pentru că, în lumea de afară, există o sete de bucurie, de iubire, o sete pentru un mesaj frumos şi pur", a explicat sora Cristina pentru presă, cu o zi înainte de marea finală, organizată la Milano.

După ce a fost aleasă de rapperul J-Ax, admiraţia publicului pentru sora Cristina nu a încetat să crească, doborând recorduri de audienţă pentru Rai Due - al doilea post al televiziunii publice italiene -, unde cotele de audienţă au depăşit sistematic 15%.

Interpretarea ei, în ziua audiţiilor pe nevăzute, a piesei pop "No One" a Aliciei Keys a fost vizionată de peste 50 de milioane de ori pe site-ul YouTube.

Fostul ei iubit a fost intervievat de mass-media, ca şi profesorul ei de canto şi directoarea academiei Star Rose, o fostă starletă din anii '90, Claudia Koll, ea însăşi devenită apoi călugăriţă consacrată (după ce a depus jurământul de sărăcie şi castitate, fără a intra într-un ordin religios).

Cristina Scuccia, care se descrie drept o fostă rebelă care a redescoperit religia, şi-a început parcursul interpretând-o, puţin din joacă, puţin din provocare, pe fondatoarea Ordinului Ursulinelor, Sfânta Angela de Merici, într-un musical pus în scenă în 2008 de această congregaţie religioasă din Palermo, în Sicilia. Un an mai târziu, a devenit novice, înainte de a pleca în Brazilia, unde a trăit alături de copiii străzii, alăturându-se acestei congregaţii religioase în urmă cu doi ani.

Tânăra călugăriţă nu este însă apreciată de toţi italienii.

Emma Marrone, reprezentanta Italiei la concursul Eurovision - ea însăşi devenită celebră graţie unui concurs de talente - a spus că sora Cristina este "o insultă pentru showbiz".

Criticii muzicali consideră că succesul ei se datorează mai mult simbolului pe care ea îl reprezintă într-o ţară dominată de catolicism şi de "buzz-ul" mediatic, decât talentelor ei vocale.

Antrenorul ei, J-Ax, a renunţat la ea în semifinală, în favoarea unui rapper, însă votul publicului a inversat decizia şi a propulsat-o în finală pe "Suor Cristina", aşa cum i se spune în italiană.

În ceea ce o priveşte, călugăriţa spune că este foarte liniştită. Chiar dacă victoria în acest concurs televizat îi va aduce un contract cu casa de discuri Universal Music, sora Cristina nu vrea să renunţe la vocaţia ei.

Ea spune că este pregătită să revină "la o viaţă normală" şi să se mulţumească să cânte "cu tinerii, la biserică, în parohie sau în şcoli" dacă superiorii ei decid astfel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici