Soţul Anjelicăi Houston a decedat

Robert Graham, sculptor californian ale cărui lucrări au fost incluse în cadrul mai multor monumente civile celebre, precum Franklin Delano Roosevelt Memorial din Washington D.C., şi soţul Anjelicăi Houston, a decedat la vârsta de 70 de ani.

17 afișări
Imaginea articolului Soţul Anjelicăi Houston a decedat

Soţul Anjelicăi Houston a decedat în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Graham, cunoscut şi pentru monumentele ridicate în onoarea boxerului Joe Louis şi legendelor jazzului Charlie Parker şi Duke Ellington, a decedat, sâmbătă, la Santa Monica UCLA Medical Center and Orthopaedic Hospital.

Soţia lui Graham este celebra actriţă americană Anjelica Houston, câştigătoarea premiului Oscar la categoria "Cea mai bună actriţă într-un rol secundar" pentru prestaţia ei din filmul "Onoarea familiei Prizzi" (1986).

"Robert a fost un sculptor extraordinar care a modelat pentru totdeauna sculptura din California şi din lumea întreagă", a declarat Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului California.

"Opera lui reprezintă o sursă de inspiraţie pentru toţi, iar el va rămâne pentru totdeauna o legendă a acestui stat", a adăugat el.

Graham, născut în Mexico City, a trăiat cea mai mare parte a vieţii în statul american California şi a devenit celebru după ce a realizat designul porţii de intrare ceremoniale din cadrul stadionului Los Angeles Memorial Coliseum, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1984.


Potrivit declaraţiilor biroului de presă al guvernatorului statului California, operele lui Graham au fost prezentate în peste 80 de expoziţii individuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici