Spania trimite la Eurovision un Elvis Presley kitsch

Rodolfo Chikilicuatre va reprezenta Spania, în mai, la concursul de muzică Eurovision, organizat la Belgrad, Serbia, cu o parodiere a lui Elvis Presley, concurând cu un curcan din cauciuc, reprezentantul Irlandei, informează independent.co.uk.

110 afișări
Imaginea articolului Spania trimite la Eurovision un Elvis Presley kitsch

Spania trimite la Eurovision un Elvis Presley kitsch (Imagine: www.independent.co.uk)

Chikilicuatre cântă o melodie în stilul reggae-rap purtând un moţ foarte tapat şi o chitară minusculă din plastic.

Potrivit sursei citate, Rodolfo Chikilicuatre a aprins imaginaţia populară cu melodia sa absurdă şi satirică "Baila el chiki chiki" (Dansează chiki chiki), o piesă plină de aiureli care a făcut vâlvă în timpul finalei naţionale a Eurovision din Spania, urmărită de două milioane de fani, care au votat prin email sau SMS.

Pentru a putea participa la Eurovision, artistul a fost nevoit să elimine din textul cântecului referiri ironice la adresa proaspăt realesului premier spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, a rivalului lui conservator Mariano Rajoy şi a preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez. În concurs nu sunt acceptate melodii cu tentă politică. Însă au supravieţuit numele Jose Luis şi Mariano, împreună cu cele ale bunicii şi nepotului lui Chikilicuatre şi al "maimuţei lui care îşi vântură chiloţii în mână" şi ar dori "să danseze chiki chiki".

Deşi s-a bucurat de succes, cântecul a stârnit polemici aprinse în legătură cu rolul său de a reprezenta Spania la Eurovision, pe 24 mai. Mulţi spanioli iau acest concurs în serios.

"Televiziunea de stat este iresponsabilă dacă permite ca Spania să fie asociată în Europa cu Chikilicuatre", scrie publicaţia El Mundo, al cărei editor a cerut directorului postului TV, Luis Fernandez, să răspundă în faţa unui comitet parlamentar pentru stricăciunile aduse imaginii Spaniei.

De cealaltă parte, El Pais a comentat: "Umorul său este o însumare a celor mai josnice elemente din aşa-numita muzică populară... gunoiul dureros pe care Spania l-a dus la Eurovision în ultimii 20 de ani. Să vedem dacă această contribuţie va face să sară în aer acest festival deplorabil cu prezentatori rânjiţi şi plini de paiete. Îi dorim succes".

Chikilicuatre nu este atât de împleticit pe cât pare, el fiind de fapt actorul de comedie David Fernandez, în vârstă de 38 de ani. Versurile cântecului sunt compuse de cantautorul Pedro Guerra şi actorul şi regizorul Santiago Segura, creatorul popularului poliţist corupt Torrente.

"El chiki chiki" se va confrunta cu o competiţie acerbă la ediţia de anul acesta a Eurovision, cântecul interpretat de reprezentantul Irlandei, un curcan din cauciuc numit Dustin, fiind dat ca favorit la casele de pariuri.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici