Spionii britanici au consultat un astrolog în al II-lea Război Mondial

Agenţii de spionaj britanici au apelat la serviciile unui astrolog în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, pe care l-au trimis chiar şi într-o misiune de propagandă în Statele Unite, relevă documente secrete citate de Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Spionii britanici au consultat un astrolog în al II-lea Război Mondial

Spionii britanici au consultat un astrolog în al II-lea Război Mondial (Sursa: www.catholicauthors.com)

Documentele dezvăluie că mulţi spioni britanici nu îl simpatizau deloc pe Louis de Wohl, un romancier şi astrolog care susţinea că provine dintr-o familie de nobili ungari şi îşi spunea "Noul Nostradamus".

"Nu mi-a plăcut niciodată Louis de Wohl. Mi se părea un şarlatan şi un impostor. Cu toate acestea, avea o anumită influenţă asupra agenţilor de informaţii britanici", scria un ofiţer de spionaj.

În pofida reticenţei ofiţerilor britanici, astrologul a primit un apartament în partea de vest a Londrei unde spunea că are un Laborator de Cercetări Psihologice. Acolo, le citea horoscopul oficialilor britanici, comandanţilor rezistenţei franceze şi chiar ambasadorului român, pe care susţine că l-a convins să demisioneze şi să dezerteze.

De Wohl a fost trimis într-o misiune de propagandă în Statele Unite în 1941, atunci când Washingtonul încă avea o poziţie de neutralitate. Astrologul a oferit presei americane o scrisoare în care a prezis "dispariţia" lui Hitler în maxim un an.

"Vizita de propagandă în Statele Unite a fost una de succes", recunoştea un spion britanic. Ca reacţie, astrologul a primit rangul de căpitan în armata britanică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici