Spovedania pe iPhone, interzisă de Vatican

Mărturisească păcatelor pe iPhone sau iPad a trezit nemulţumirea Vaticanului, care consideră că spovedania trebuie să se desfăşoare prin dialog direct cu preotul şi susţine că biserica catolică nu a aprobat această practică, relatează dailymail.co.uk.

26 afișări
Imaginea articolului Spovedania pe iPhone, interzisă de Vatican

Spovedania pe iPhone, interzisă de Vatican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aplicaţia se pare că a fost acceptată doar de către un preot catolic, Kevin Rhodes, din Marea Britanie, printr-un tip de aprobare oficială dată de obicei de Biserica Catolică.

Dar Vaticanul a avertizat că practica nu poate înlocui în nici un caz o vizită la preot.:

"Este esenţial să înţelegem că ritualul de penitenţă implică un dialog personal între preot şi credincios, care nu poate fi înlocuit de o astfel de aplicaţie. Pentru a evita orice ambiguitate trebuie să spun că nu este posibilă în nici un caz spovedirea pe iPhone" a declarat Federico Lombardi.

Aplicaţia reţine vărsta, sexul şi ocupaţia utilizatorului, precum şi cât timp a trecut de la ultima spovedanie, apoi decide ce fel de penitenţă este necesară, oferind chiar şapte variante prin care îţi poţi manifesta căinţa.

Descrisă ca "ajutorul perfect pentru orice penitent", aplicaţia este de fapt un ghid care îi ajută pe catolici să îşi dea seama care au fost păcatele lor ca să se poată spovedi şi să fie iertaţi. De asemenea, aplicaţia poate fi folosită ca listă de păcate, astfel încât credincioşii să nu uite cu ce anume au păcătuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici