Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, restaurată, a avut parte de o nouă inaugurare - FOTO

După ce a petrecut ultimele patru luni fiind înconjurată de schele, celebra statuie a lui Iisus, simbol al oraşului Rio de Janeiro de aproape 80 de ani, a avut parte, miercuri, de o nouă inaugurare oficială.

426 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, restaurată, a avut parte de o nouă inaugurare - FOTO

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, restaurată, a avut parte de o nouă inaugurare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Restaurarea celebrei statui înalte de 38 de metri care domină Rio de Janeiro din vârful muntelui Corcovado a costat şapte milioane de reali brazilieni (peste trei milioane de euro) şi a fost finanţată printr-un parteneriat încheiat de gigantul minier Vale cu arhidioceza din Rio.

Grupul Vale se va ocupa până în 2015 de întreţinerea şi conservarea statuii lui Iisus, declarată monument istoric în 1973 şi inclusă recent pe lista celor "şapte noi minuni ale lumii".

Inaugurată pe 12 octombrie 1931, statuia sculptată de francezul de origine poloneză Paul Landowski, prezenta numeroase fisuri, îşi pierduse o parte importantă din învelişul acoperitor (piatră de talc) şi era complet izolată în urma alunecărilor de teren provocate de inundaţiile care au afectat Brazilia în această primăvară.

Autorităţile braziliene au instalat cu această ocazie un nou sistem de iluminare, statuia fiind iluminată pe timpul nopţii în culorile naţionale - verde şi galben - pe durata Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud.

Statuia din vârful muntelui Corcovado atrage în fiecare an peste două milioane de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici