Statuile a patru rapperi celebri, inaugurate la Madame Tussauds din Londra - FOTO

Statuile a patru rapperi americani celebri - Tupac Shakur, Snoop Dogg, Notorious B.I.G. şi P.Diddy - au fost inaugurate luni la muzeul figurilor din ceară Madame Tussauds din Londra.

740 afișări
Imaginea articolului Statuile a patru rapperi celebri, inaugurate la Madame Tussauds din Londra - FOTO

Tupac Shakur (Imagine: captură video)

Cele patru statui fac parte dintr-o nouă expoziţie vernisată de celebrul muzeu londonez, informează thesun.co.uk.

Tupac Shakur şi "Biggie" (Notorious B.I.G.) au fost amândoi asasinaţi la începutul anilor '90, într-o perioadă în care rapperii de pe coasta estică a Statelor Unite se aflau într-un război deschis cu rapperii de pe coasta de vest.

Notorious B.I.G., care era din New York, era renumit pentru versurile spirituale din piesele sale, dar şi pentru corpolenţa lui. Muzicianul avea, în momentul morţii, o înălţime de 186 centimetri şi o greutate de 179 de kilograme.

Tupac Shakur, autorul unor hituri precum "California Love" şi "Ghetto Gospel", a decedat în 1996, la Las Vegas. Rapper-ul se afla pe scaunul pasagerului în maşina proprietarului studioului de înregistrări Death Row, Marion "Suge" Knight, în momentul în care a avut loc un atac armat, în care şi-a pierdut viaţa. Shakur şi Suge au fost implicaţi într-o ceartă la un hotel din Las Vegas cu puţin timp înainte de incident. În urma atacului, Tupac a murit, iar proprietarul studioului a fost trimis la închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

După moartea artistului au fost lansate peste o duzină de albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importantă precum cea a lui Che Guevara sau Bob Marley.

Rapperul american Snoop Dogg a fost nominalizat până în prezent de 13 ori la premiile Grammy, a lansat 11 albume solo şi a jucat în peste 35 de filme. Snoop, în a cărui discografie se regăsesc albume precum "Tha Doggfather" şi "Malice N Wonderland", şi-a început cariera de rapper la începutul anilor '90, dar s-a implicat şi în actorie. Din 1993, când a devenit celebru, Snoop a vândut aproape 20 de milioane de albume în Statele Unite. Printre hiturile sale se numără "Who Am I (What's My Name)?", "Gin and Juice", "Groupie Luv", "From tha Chuuuch to da Palace", "Beautiful", "Drop It Like It's Hot", "That's That Shit" etc. Cel mai recent album lansat de Snoop este "Doggumentary" (2011). Muzicianul american va lansa în 2013 cel de-al 12-lea album de studio al său, intitulat "Reincarnated". După o vizită în Jamaica, în august 2012, Snoop Dog a anunţat că a hotărât să îşi schimbe numele în Snoop Lion.

Snoop a susţinut un concert, în septembrie 2008, la Arenele Romane din Bucureşti.

Rapperul american P. Diddy, al cărui nume real este Sean Combs, a devenit un "mogul" al industriei de divertisment din SUA, fiind actor şi rapper, dar şi câştigător al unui premiu Grammy. Cel mai recent album al său, "Last Train To Paris", a fost lansat în 2010.

Cele patru statui au fost împrumutate pentru un an muzeului londonez de Madame Tussauds din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici