Status Quo, în premieră la Bucureşti pe 17 octombrie - VIDEO

Legendara trupă rock Status Quo va concerta toamna aceasta în premieră la Bucureşti, pe 17 octombrie, la Sala Palatului, informează organizatorii, Emagic.

162 afișări
Imaginea articolului Status Quo, în premieră la Bucureşti pe 17 octombrie - VIDEO

Status Quo, în premieră la Bucureşti pe 17 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fanii Status Quo vor avea astfel şansa să asculte live piese celebre, lansate de-a lungul timpului, dar şi noi compoziţii extrase de pe cel mai recent album, "Quid Pro Quo", lansat în 2011.

Avându-şi originile în trupa rock The Specters, înfiinţată la începutul anilor '60, Status Quo şi-a definitivat în 1967 componenţa şi noua indentitate muzicală. Anii '70 au marcat debutul în forţă pentru Satus Quo, trupa lansând mai multe albume şi hituri precum "Caroline", "Down, Down" sau "Rockin' All Over the World", ce i-au asigurat prezenţa în cărţile de istorie a rock-ului britanic.

A fost prima trupă contemporană care a cântat în faţa reprezentanţilor casei regale britanice, evenimentul având loc în 1982, în cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte Prinţul Charles. Trei ani mai târziu, în 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa "Rockin' All Over the World" devenind imnul evenimentului. În 1986, a lansat albumul "In the Army Now" care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuând seria reuşitelor cu numeroase premiere şi recorduri muzicale.

În acelaşi an, Status Quo a reuşit performanţa de a susţine trei concerte în trei ţări diferite - Marea Britanie, Elveţia şi Danemarca, în mai puţin de 24 de ore. Recordul avea să fie depăşit de aceeaşi trupă, pe 21 septembrie 1991, când Status Quo şi-a asigurat prezenţa în Guiness Book of Records pentru nu mai puţin de patru spectacole sold out susţinute în 11 ore şi 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC şi Wembley Arena, în cadrul turneului de promovare a albumului "Rock 'Til You Drop". Acelaşi an avea să aducă membrilor trupei şi premiul Brit pentru contribuţia adusă industriei muzicale.

Tradusă în cifre, întreaga carieră Status Quo însumează nu mai puţin de 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilaţii şi 77 de single-uri, numărul total de vânzări depăşind 120 milioane de unităţi. Status Quo şi-a petrecut aproape şapte ani şi jumătate în clasamentele britanice (415 săptămâni), fiind trupa cu cele mai multe albume prezente în British Albums Chart după The Rolling Stones.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici