Ştefan Bănică Jr. nu a auzit explozia de la Chişinău

Ştefan Bănică Jr., care a susţinut un concert în aer liber, miercuri seară, la Chişinău, cu ocazia Zilei Oraşului - show în timpul căruia a avut loc o explozie cu grenadă -, a declarat că nu a auzit nimic cât timp a fost pe scenă.

49 afișări
Imaginea articolului Ştefan Bănică Jr. nu a auzit explozia de la Chişinău

Ştefan Bănică nu a auzit explozia care a avut loc în timpul concertului său din Chişinău (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Îmi pare rău că o sărbătoare atât de frumoasă, cu un număr impresionant de spectatori, care au venit special pentru spectacol, a fost stricată de acest incident şi, slavă Domnului că, din ceea ce am auzit, nu a murit nimeni. În ceea ce ne priveşte, noi nu am auzit nimic de pe scenă, concertul nu s-a întrerupt şi ni s-a comunicat ceea ce s-a întâmplat după ce am terminat primul bis", a declarat pentru MEDIAFAX Ştefan Bănică.

Explozia a avut loc în jurul orei 22.00 - 22.30, lângă Arcul de Triumf din centrul Chişinăului, Ştefan Bănică continuând concertul în pofida incidentului.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a afirmat că explozia a provocat rănirea a 26 de persoane, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă au spus că nici una dintre acestea nu se află în stare gravă.

Conform Interfax, Chirtoacă a afirmat că explozia a fost provocată de o cutie lăsată în apropierea Arcului de Triumf, care conţinea fie o grenadă, fie pocnitori sau alt tip de explozibil. Poliţia desfăşoară o anchetă şi interoghează martorii aflaţi la faţa locului.

Chirtoacă a apreciat, în urma unei vizite la Spitalul de Urgenţă, după deflagraţie, că explozia unei grenade în centrul capitalei este o situaţie "gravă", adăugând că este necesar să se clarifice "cine şi cu ce se joacă" în oraş.

Chirtoacă a exclus ipoteza potrivit căreia explozia ar fi putut fi cauzată de focuri de artificii. În opinia acestuia, deflagraţia s-a produs cu mult timp după încetarea focurilor de artificii, în timpul concertului susţinut de Ştefan Bănică Jr.

Primarul a declarat că evenimentul nu a fost întrerupt imediat după explozie pentru a nu se crea panică. Astfel, concertul cântăreţului român a continuat încă o jumătate de oră după momentul producerii exploziei. Totuşi, evenimentul a fost oprit înaintea încheierii programului, la solicitarea poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici