Steven Spielberg amână lansarea filmului "Lincoln" pentru a nu alimenta tensiunile politice în SUA

Cineastul american Steven Spielberg a anunţat că filmul său despre viaţa lui Abraham Lincoln va fi lansat abia după alegerile prezidenţiale din Statele Unite din anul 2012, deoarece nu doreşte să alimenteze tensiunile politice din ţara sa, informează bbc.co.uk.

239 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg amână lansarea filmului "Lincoln" pentru a nu alimenta tensiunile politice în SUA

Steven Spielberg amână lansarea filmului "Lincoln" pentru a nu alimenta tensiunile politice în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Filmul va fi lansat, în mod intenţionat, abia după alegerile prezidenţiale de anul viitor", a declarat renumitul cineast pentru publicaţia Orlando Sentinel.

Britanicul Daniel Day-Lewis va interpreta rolul fostului preşedinte american, iar în rolul soţiei acestuia a fost distribuită actriţa Sally Field.

Joseph Gordon-Levitt va juca rolul fiului cel mare al fostului preşedinte american, Robert Todd Lincoln, iar Tommy Lee Jones îl va portretiza pe marele ecran pe Thaddeus Stevens, liderul Partidului Republican şi, totodată, congresman din partea statului Pennsylvania.

Lungmetrajul "Lincoln" are la bază bestsellerul "Team of Rivals", scris de Doris Kearns Goodwin, laureată a premiului Pulitzer. Romanul prezintă diverse aspecte petrecute în ultimele patru luni din viaţa preşedintelui american Abraham Lincoln, încercările sale de a aboli sclavia şi de a pune capăt Războiului Civil din Statele Unite (1861-1865), dar şi disputele sale politice cu membrii cabinetului de la Casa Albă.

Scenariul pentru acest lungmetraj a fost scris de un alt laureat al premiului Pulitzer, scriitorul Tony Kushner, scenaristul miniseriei de televiziune "Îngeri în America/ Angels in America".

Filmările vor debuta în curând în oraşul Richmond din statul Virginia, deoarece clădirile din acest oraş seamănă cu cele din Washington în perioada Războiului Civil.

În iulie, un alt film despre Abraham Lincoln, intitulat "The Conspirator", a fost lansat în America de Nord. Regizat de Robert Redford şi avându-l în rolul principal pe James McAvoy, acest lungmetraj spune povestea lui Mary Surrattr, o femeie acuzată că a jucat un rol important în asasinarea lui Lincoln în 1865.

Steven Spielberg a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cea mai bună regie: în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

Abraham Lincoln (1809 - 1865), câteodată numit "Abe Lincoln" sau "Honest Abe" (Abe cel cinstit), a fost cel de-al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (1861 - 1865) şi primul preşedinte republican. Lincoln s-a opus expansiunii sclaviei şi a dorit abolirea acesteia. A avut un rol major în cristalizarea eforturilor Uniunii în cadrul Războiului Civil American, a coordonat eforturile diplomaţiei americane, a patronat acţiunile Partidului Republican, a informat opinia publică prin mesaje şi cuvântări (aşa cum a fost faimoasa Cuvântare de la Gettysburg), a iniţiat, formulat şi condus planuri sociale esenţiale pentru societatea americană - abolirea sclaviei şi reconstrucţia Uniunii. Abraham Lincoln a fost asasinat la terminarea Războiului Civil.

Următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite vor avea loc pe 6 noiembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici