Steven Spielberg ar putea părăsi studiourile Paramount

Membrii comitetului de conducere al studiourilor Paramount Pictures se pregătesc pentru posibilitatea ca regizorul Steven Spielberg să încheie colaborarea cu ei, după ce contractul său va expira, în 2008, ei declarând că acest eveniment este unul lipsit de importanţă, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Steven Spielberg ar putea părăsi studiourile Paramount

Steven Spielberg ar putea părăsi studiourile Paramount

În ultimele luni, au apărut în presă mai multe speculaţii potrivit cărora Spielberg, recompensat cu trei premii Oscar, nu ar fi mulţumit de colaborarea cu studiourile Paramount, care au cumpărat compania de producţie DreamWorks, fondată de regizor împreună cu David Geffen şi Jeffrey Katzenberg în 1994.

În 2005, Paramount, care face parte din trustul Viacom Inc, a fost de acord să cumpere studiourile DreamWorks contra unei sume de 1,6 miliarde de dolari, un eveniment foarte mediatizat, cu condiţia ca Spielberg şi Geffen să lucreze cu Paramount până la sfârşitul anului 2008.

De cealaltă parte, Katzenberg a devenit preşedintele executiv al diviziei DreamWorks Animation.

Plecarea lui Spielberg ar putea afecta studiourile Paramount, ale căror superproducţii recente, precum "Transformers" şi "Tăişul gloriei", realizate prin DreamWorks, au adus încasări de aproape 700 de milioane de dolari.

Preşedintele executiv al Viacom, Philippe Dauman, a declarat investitorilor că Paramount are un portofoliu divers de filme, iar acest lucru va contribui la minimalizarea oricărei consecinţe negative rezultată din plecarea lui Spielberg.

"Steven şi echipa lui au dreptul să plece, dacă doresc, la sfârşitul anului viitor", a declarat Dauman. "Suntem pregătiţi pentru acest lucru".

"Impactul financiar pentru Paramount şi, implicit, pentru Viacom, la nivel general, va fi unul lipsit de importanţă, în eventualitatea în care apare cineva ca să-i ajute (pe Spielberg şi Geffen n.r.) să creeze un nou studio de la zero", a adăugat Dauman.

Viacom urmează să lanseze în perioada următoare mai multe filme, printre care şi producţii DreamWorks, precum "Tropic Thunder", cu Ben Stiller şi Jack Black, şi un nou film, "Revolutionary Road", care reuneşte starurile din "Titanic", Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici