Steven Spielberg şi Ang Lee, nominalizaţi la premiile Sindicatului regizorilor americani - VIDEO

Steven Spielberg şi Ang Lee se regăsesc pe lista celor cinci cineaşti nominalizaţi în acest an la premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA).

120 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg şi Ang Lee, nominalizaţi la premiile Sindicatului regizorilor americani - VIDEO

Steven Spielberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceilalţi trei cineaşti de pe lista nominalizaţilor din acest an sunt Kathryn Bigelow, Ben Affleck şi Tom Hooper, informează Reuters.

Ben Affleck, în vârstă de 40 de ani, a primit astfel prima lui nominalizare la premiile DGA, pentru filmul "Argo", ce prezintă drama unor diplomaţi americani rămaşi captivi în Teheran.

În schimb, Steven Spielberg a primit cea de-a 11-a nominalizare din carieră la premiile DGA, pentru "Lincoln", un film biografic despre viaţa şi deciziile politice istorice luate de preşedintele american Abraham Lincoln.

Kathryn Bigelow a fost nominalizată pentru "Zero Dark Thirty", o peliculă ce prezintă misiunea de capturare a teroristului Osama ben Laden, taiwanezul Ang Lee, pentru adaptarea 3D a celebrului roman "Life of Pi", iar britanicul Tom Hooper, pentru adaptarea cinematografică a musicalului "Les Misérables".

Printre absenţele notabile de pe lista cineaştilor nominalizaţi la premiile DGA din acest an se remarcă cea a cineastului american Quentin Tarantino, regizorul filmului "Django Unchained", un spaghetti-western despre sclavie şi libertate, despre care se vorbeşte tot mai mult la Hollywood, după ce a obţinut cinci nominalizări la Globurile de Aur, inclusiv la categoria "cel mai bun regizor".

Nici cineastul David O. Russell nu se regăseşte pe lista regizorilor nominalizaţi în acest an de Sindicatul regizorilor americani, deşi cel mai recent film al său, comedia cu accente dramatice "Silver Linings Playbook", a fost nominalizată la patru categorii de premii la gala Globul de Aur, ce va avea loc duminică.

Cea de-a 65-a gală de decernare a premiilor DGA va avea loc la Los Angeles pe 2 februarie.

Anul trecut, acest trofeu a revenit cineastului francez Michel Hazanavicius, recompensat ulterior şi cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Hazanavicius şi filmul său, "The Artist", au fost de altfel marii învingători ai Oscarurilor 2012, impunându-se la categoria "cel mai bun regizor", "cel mai bun film" şi "cel mai bun actor" (Jean Dujardin).

Doar de şase ori în ultimii 62 de ani câştigătorul premiului DGA nu s-a impus şi la premiile Oscar, decernate de Academia americană de film. Cea mai recentă "inadvertenţă" a avut loc în 2003, când Rob Marshall a câştigat DGA Award pentru musicalul "Chicago", dar a pierdut Oscarul în favoarea lui Roman Polanski, recompensat în acel an pentru drama "Pianistul/ The Pianist".

Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alături de cele ale sindicatelor actorilor, scenariştilor şi producătorilor americani, acordate înainte de premiile Academiei de film americane, ajută la restrângerea spectrului de posibili nominalizaţi la Oscar.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, iar trofeele vor fi decernate pe 24 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici