Steven Spielberg va produce un film biografic despre Martin Luther King

Steven Spielberg a achiziţionat, prin intermediul companiei sale DreamWorks, drepturile legale pe viaţă asupra biografiei lui Martin Luther King, urmând să o adapteze pentru marele ecran, într-un film biografic despre marele activist american pentru drepturile civile, informează variety.com.

49 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va produce un film biografic despre Martin Luther King

Steven Spielberg va produce un film biografic despre Martin Luther King

Steven Spielberg, Suzanne de Passe şi Madison Jones vor produce acest film.

King, care a fost asasinat în 1968, în Memphis, la vârsta de 39 de ani, şi-a înregistrat drepturile de autor asupra discursurilor, cărţilor şi tuturor lucrărilor încă din timpul vieţii. Proiectul studiourilor DreamWorks reprezintă primul film ce are autorizaţia societăţii ce administrează averea lui Martin Luther King, care le-a cedat producătorilor drepturile asupra lucrărilor acestuia, inclusiv asupra celebrului său discurs "I Have a Dream", ţinut cu ocazia marşului din 1963 de la Washington.

Un film despre viaţa lui Martin Luther King este un vis pe care Spielberg şi directorul DreamWorks, Stacey Snider, îl au de multă vreme. Snider a luptat cu înverşunare pentru a achiziţiona aceste drepturi, după ce a părăsit studiourile Paramount Pictures şi a înfiinţat compania DreamWorks.

Dexter, fiul lui Martin Luther King şi preşedintele fundaţiei King Estate, s-a lăsat prins într-o dispută legală cu fraţii săi, Bernice King şi Martin Luther King III, în privinţa controlului asupra documentelor legale moştenite de la regretata lor mamă, Coretta Scott King.

Martin Luther King, cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru pace - primit în 1964, pentru eforturile depuse în lupta împotriva segregării şi discriminărilor rasiale, a primit postum Presidential Medal of Freedom, în 1977, şi Congressional Gold Medal, în 2004.

Steven Spielberg, care a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan", lucrează în prezent, la Los Angeles, la filmul "The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici